«Λουκέτο» στα σχολεία μετά το πρώτο κουδούνι

«Λουκέτο» στα σχολεία  μετά το πρώτο κουδούνι

Προς πενθήμερη απεργία, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου, προσανατολίζονται ο εκπαιδευτικοί. Οι συνελεύσεις των τοπικών συλλόγων ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ) συγκλίνουν σε απεργία από τις 16 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. Μέχρι, δε, τη νύχτα της Πέμπτης είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες σε 45 ΕΛΜΕ, με τους καθηγητές να ψηφίζουν υπέρ της πενθήμερης απεργίας στις 31 από αυτές.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των εκπαιδευτικών, οι ΕΛΜΕ που έχουν μέχρι στιγμής ψηφίσει υπέρ των πενθήμερων απεργιών είναι 49 στον αριθμό. Η τελική απόφαση θα ληφθεί την προσεχή Δευτέρα μετά τη γενική συνέλευση των προέδρων των συνολικά 88 τοπικών συλλόγων ενώσεων καθηγητών της χώρας.
Όπως αναφέρθηκε σε χθεσινό ρεπορτάζ του «Θ», η έκτακτη γενική συνέλευση της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, που πραγματοποιήθηκε στο 3ο Λύκειο Καλαμάτας, δεν προχώρησε στη λήψη απόφασης λόγω έλλειψης απαρτίας.
Μιας και δεν υπήρξε απαρτία, απόφαση για το θέμα των κινητοποιήσεων θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ αύριο, ενώ τη Δευτέρα ο πρόεδρος θα μεταφέρει την απόφαση στην Αθήνα (ΟΛΜΕ).
Εν τω μεταξύ, από προχθές βράδυ ξεκίνησε στην πλατεία 23ης Μαρτίου το διήμερο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και ενημέρωσης της Α΄ ΕΛΜΕ, όπου παρέστη και μίλησε ο γενικός γραμματέας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, Σταμάτης Νικολάου. Χθες, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην κεντρική πλατεία με μουσική βραδιά από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας και άλλα σχήματα.
Α.Π.