Ένας επιχειρηματείας και ένας ιδιώτης καταδικάσθηκαν για χαστούκι σε μάρτυρα, ώστε να ψευδορκήσει


Της Βίκυς Βετουλάκη
 
Σε 3 χρόνια φυλάκισης και 2 μήνες ο καθένας καταδικάσθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο άντρες, ο ένας εκ των οποίων επιχειρηματίας, οι οποίοι αρχικά είχαν κατηγορηθεί για εκβίαση σε βάρος τρίτου.
Τελικά, οι κατηγορίες τους μετατράπηκαν και καταδικάσθηκαν ο πρώτος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη βία και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία, ενώ ο επιχειρηματίας για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.
 
Τον χτύπησε
Ο πρώτος κατηγορούμενος έχει προφυλακισθεί και δεν παρευρέθη στη χθεσινή διαδικασία, δηλώνοντας πως δεν το επιθυμεί.
Ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης και θύμα κατέθεσε πως είχε οικονομικές διαφορές με τον επιχειρηματία, καθώς εργαζόταν σε αυτόν και τον απέλυσε. Είχαν, δε, καταλήξει στα δικαστήρια για ένα υπόλοιπο που είχε μείνει και αφορούσε στο ποσό των 2.125 ευρώ από μία αγορανομική κλήση που είχε πληρώσει για λογαριασμό της επιχείρησης.
Το θύμα κατέθεσε ότι την ημέρα του δικαστηρίου πήγε έξω από την αίθουσα ο πρώτος κατηγορούμενος και του έκανε νόημα να βγει έξω. Αυτός βγήκε και ο κατηγορούμενος του είπε να προσέξει τι θα καταθέσει και να μη ζητήσει τίποτα από τον επιχειρηματία. Το θύμα του ζήτησε να τον παρατήσει ήσυχο και τότε ο πρώτος τού έριξε μια δυνατή σφαλιάρα και έφυγε τρέχοντας.
Το θύμα ανέφερε ότι το χτύπημα του προκάλεσε μόνιμη βλάβη και συγκεκριμένη ρήξη τυμπάνου στο αυτί.
Όπως είπε, δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως τον είχε βάλει ο επιχειρηματίας να τον εκβιάσει, αλλά φοβήθηκε αρκετά και ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας.
Ωστόσο, πολλές φορές μπέρδεψε τα πράγματα, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή η πρόεδρος του Δικαστηρίου να ζητήσει να κρατηθεί μέχρι το τέλος της δίκης με την υποψία της ψευδορκίας.
Ο επιχειρηματίας απολογούμενος είπε ότι δε θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο και πως δε γνωρίζει τον πρώτο κατηγορούμενο. Είπε ακόμη ότι είχε γίνει το πρώτο δικαστήριο με τον πρώην εργαζόμενό του, του είχε εξοφλήσει τα δεδουλευμένα και απέμενε μόνο το ποσό της κλήσης.
Το Δικαστήριο τους καταδίκασε, αποφασίζοντας πως μπορούν να μετατρέψουν την ποινή τους σε εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως.