Ζητείται ενεργοποίηση του τρένου Καλαμάτα – Μεσσήνη και μετά το πανηγύρι


Την ενεργοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμάτας – Μεσσήνης τις ημέρες του πανηγυριού, από τις 20 έως 29 Σεπτεμβρίου, που ζήτησε με έγγραφό του προς τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θαν. Ζηλιασκόπουλο, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλος, επικύρωσε ομόφωνα χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.
«Ευελπιστούμε ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ανταποκριθεί στο αίτημά μας και είμαι βέβαιος ότι η γραμμή θα είναι κερδοφόρα και θα βοηθήσει να έχουμε και φέτος ένα πετυχημένο νησιώτικο πανηγύρι», είχε σχολιάσει πρόσφατα ο κ. Αναστασόπουλος.
Μιλώντας χθες στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ο ίδιος παρατήρησε πως η γραμμή Καλαμάτα – Μεσσήνη προσέφερε πολλά στην αλληλοεξυπηρέτηση των δύο πόλεων και σημείωσε πως θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα επαναλειτουργίας της σε μόνιμο επίπεδο, προκειμένου να διατηρηθεί το δρομολόγιο και μετά το πανηγύρι, έστω κι αν αυτό σημαίνει μείωση του αριθμού των δρομολογίων σε σχέση με το παρελθόν.