Η μεγαλύτερη κάθοδος εκδρομέων της τελευταίας δεκαετίας το φετινό καλοκαίρι στην Καλαμάτα


Η μεγαλύτερη τουριστική κίνηση της τελευταίας δεκαετίας καταγράφηκε τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο στην περιοχή μας. Όπως σημείωσε ο διοικητής της Τροχαίας Ηλίας Αξιωτόπουλος, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χρονιές, φέτος υπήρξε η μεγαλύτερη κάθοδος, κυρίως από Αθηναίους.
Ακόμα πιο θετικό είναι το γεγονός πως την καλοκαιρινή περίοδο δε σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο ατύχημα, ενώ καταγράφηκαν συνολικά λιγότερα τροχαία ατυχήματα, παρά την αύξηση της κίνησης.
Το μεγαλύτερο κύμα εκδρομέων καταγράφηκε 10 με 20 Αυγούστου. Η πλειοψηφία  των εκδρομέων έχει επιστρέψει στον τόπο διαμονής τους, ενώ αυτές τις ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η επιστροφή των υπολοίπων, με λίγους να παρατείνουν την παραμονή τους για περισσότερο.
Παρά το γεγονός ότι το προσωπικό της Τροχαίας είναι αποδεκατισμένο, καθώς, όπως και από άλλες υπηρεσίες, καθημερινά άτομα μετακινούνται στην Κόρινθο για τις ανάγκες φύλαξης του Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών, υπήρξαν συνεχείς έλεγχοι.
Μάλιστα, ο κ. Αξιωτόπουλος σημείωσε ότι δόθηκε έμφαση σε ελέγχους και βεβαίωση παραβάσεων για ηχορύπανση από μηχανάκια και φέτος υπήρξε σημαντική μείωση του εν λόγω προβλήματος. Για τον περιορισμό του φαινομένου από την αρχή του καλοκαιριού, τροχονόμοι με πολιτικά βεβαίωναν παραβάσεις σε μηχανάκια για ηχορύπανση. Επίσης, δόθηκε έμφαση στην επικίνδυνη οδήγηση με ελιγμούς από μηχανές.
Τέλος, όπως είπε ο κ. Αξιωτόπουλος, έχουν μειωθεί σημαντικά και οι παραβάσεις για μέθη, με τους οδηγούς να είναι πολύ πιο προσεκτικοί, άλλοι συνειδητοποιώντας την επικινδυνότητα του να οδηγείς υπό την επήρεια αλκοόλ και άλλοι λόγω οικονομικής κρίσης.

Της Βίκυς Βετουλάκη