Από Δευτέρα νέες εργασίες στη Φαρών


Ξεκινούν από τη Δευτέρα οι εργασίες για τη διαπλάτυνση του δυτικού πεζοδρομίου της Φαρών, στο τμήμα από την Κρήτης και βόρεια, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας.
Όπως είπε, σε προτεραιότητα τίθεται η απόξεση της ασφάλτου και η καθαίρεση / ταπείνωση του οδοστρώματος της Φαρών, στη συμβολή της με την Κρήτης, ενώ  κατάλληλη προσαρμογή θα γίνει και στη Ναυαρίνου.
Το έργο θα φτάσει, σύμφωνα με όσα ανέφερε, έως τη Βασιλέως Κωνσταντίνου, ενώ ένας κλάδος του θα φτάσει στο νότιο πεζοδρόμιο της οδού Πλάτωνος και από εκεί στην οδό Αριστομένους.
Στις προτεραιότητες του Δήμου είναι, αφού εξευρεθούν τα αναγκαία κονδύλια, και η ανάπλαση του ανατολικού πεζοδρομίου της οδού Φαρών, στο τμήμα μεταξύ Ναυαρίνου και Κρήτης.
Όπως είπε ο κ. Νίκας, το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο θέλει αναπλάσεις δύο επιπέδου. Τα όποια έργα πραγματοποιηθούν θα έχουν χαμηλότερο κόστος από το δυτικό πεζοδρόμιο, ενώ το όλο έργο θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση της Ναυαρίνου, αφού θα υπάρχει η δυνατότητα στάθμευσης των αυτοκινήτων μακρύτερα. Οι δε οδηγοί, που θα πρέπει να μάθουν να περπατούν, θα μπορούν να χρησιμοποιούν το διαπλατυσμένο πεζοδρόμιο.