Στις 26 Οκτωβρίου αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Ελευθερίας


Τις παραμονές της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου αναμένεται να γίνουν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Ελευθερίας, προς την 23ης Μαρτίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, στους δημοσιογράφους,
Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι ο χώρος θα φυτευτεί με χαμηλότερα δέντρα από αυτά που υπήρχαν, καθώς θεωρούνται επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια. Θα φυτευτούν επίσης γρασίδι, λουλούδια και τοπικά αρωματικά φυτά, όπως δεντρολίβανο κ.λπ.
Στον περιβάλλοντα χώρο εκτελούνται εργασίες δαπεδόστρωσης με κίτρινο πωρόλιθο και, όπως προβλέπει η αρχιτεκτονική μελέτη που εκπόνησε ο υπάλληλος του Δήμου Νικ. Γιαννακόπουλος, θα δημιουργηθεί ένα καθιστικό μεταξύ άλλων.
Αυτό το καλλιτεχνικό σύνολο αποτελεί δωρεά στην πόλη της Καλαμάτας, τη γενέτειρά της, εκ μέρους της εικαστικού Ιολάνδης Παπαδοπούλου, στη μνήμη του συζύγου της Arnim Rolshausen, Γερμανού Φιλέλληνα, ο οποίος αγάπησε τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα διοργανωθεί και εκδήλωση, προκειμένου ο Δήμος να εκφράσει ευχαριστίες προς την κα Παπαδοπούλου.