Οι κάτοικοι στο «Μπουρνιά» σκέπτονται να φύγουν από τα σπίτια τους λόγω δυσοσμίας


Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
 
Μια εφιαλτική κατάσταση ζουν το τελευταίο δεκαήμερο οι κάτοικοι του Μπουρνιά που έχουν την ατυχία να βρίσκονται νοτιότερα των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού. Κι αυτό, επειδή, όταν φυσά μαΐστρος, όπως είπε στο «Θ» ο κ. Θαν. Φραγκισκάκης, η δυσοσμία από το βιολογικό καθαρισμό είναι ανυπόφορη.
«Η κατάσταση είναι τρομακτική. Σκεφτόμαστε να φύγουμε από τα σπίτια μας, αφού δεν μπορούμε να ζήσουμε ούτε λεπτό», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δε γνωρίζει τι συμβαίνει, αλλά βιώνει τις συνέπειες.
Δεν απέκλεισε, δε, την παροχή νομικής συμβουλής από δικηγόρο για τις περαιτέρω ενέργειες που θα γίνουν από τους κατοίκους.
Άφησε ακόμη να εννοηθεί ότι οι υπεύθυνοι του βιολογικού καθαρισμού δεν «πειράζουν» κάτι, όταν πνέει νοτιάς, γιατί η δυσοσμία θα πλήξει το αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ, που είναι ήδη γεμάτο πτήσεις.
Με βάση τις εκτιμήσεις του, για άγνωστους λόγους η μονάδα του βιολογικού δε λειτουργεί όπως πρέπει, αν και έγιναν σχετικές ανακοινώσεις για την αναβάθμισή της και τη βελτίωσή της αντί 4,5 εκατ. ευρώ. Έτσι, αναρωτήθηκε πού πήγαν τόσα χρήματα και πότε θα ξεκινήσουν τα έργα βελτίωσης.