Πρώην δημοτικός υπάλληλος έφερνε αλλοδαπούς για να ταξιδέψουν παράνομα


Τα πλοκάμια του κανονικά φαίνεται ότι έχει απλώσει το κύκλωμα που διευκολύνει, με το αζημίωτο φυσικά, αλλοδαπούς να ταξιδεύουν με πλαστά έγγραφα από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας προς χώρες του εξωτερικού.
Το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθη ένας 50χρονος πρώην δημοτικός υπάλληλος σε Δήμο της Αθήνας, ο οποίος συνόδευσε από την Αθήνα στην Καλαμάτα έναν 27χρονο Σύρο. Αφού πέρασε αυτός τον έλεγχο εισιτηρίων, ετοιμαζόταν να δώσει τα έγγραφα στο Σύρο για να ταξιδέψει στη θέση του με την πτήση για Αγγλία.
Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και συνεργός του, με άλλον αλλοδαπό, οι οποίοι όμως κατάφεραν να διαφύγουν.
 
Με κόλπο
Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τρίτης, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του 27χρονου, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Λονδίνο και τον οποίο συνόδευε ο 50χρονος, διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστά. Βρέθηκε ΔΕ και κατασχέθηκε ένα διαβατήριο Τσεχικών Αρχών.
Όπως προέκυψε, ο 50χρονος μαζί με ακόμη ένα άτομο συνόδευσαν τον 27χρονο και ακόμη έναν αλλοδαπό, από την Αθήνα έως τον Κρατικό Αερολιμένα της Καλαμάτας.
Ο 50χρονος πρώην δημοτικός υπάλληλος, μαζί με αυτόν που διέφευγε, έχοντας αγοράσει αεροπορικά εισιτήρια με τα στοιχεία τους από το διαδίκτυο, επιχείρησαν να περάσουν από το check in. Στη συνέχεια θα έδιναν τα έγγραφα στους 2 αλλοδαπούς οι οποίοι θα ταξίδευαν με πτήση για το Λονδίνο. Επιπλέον, τους είχαν προμηθεύσει, με πλαστά διαβατήρια που επίσης έφεραν τα στοιχεία τους.
Στις 17-8-2013, ο 50χρονος είχε πάλι διευκολύνει με τον ίδιο τρόπο 26χρονο αλλοδαπό υπήκοο Συρίας, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει για τον ίδιο προορισμό με πλαστά έγγραφα.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και του Τμήματος Ασφαλείας Αλίμου, σε όχημα ιδιοκτησίας του 50χρονου, αλλά και σε σπίτι στην Αττική, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: ένας φορητός υπολογιστής (Laptop), ένας υπολογιστής (Tablet), ένας εκτυπωτής, πλήθος εγγράφων και πιστοποιητικών, κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.
Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στην ανακρίτρια, ενώ οι αστυνομικές έρευνες είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άλλων δύο ατόμων.