Επιπλέον καθυστέρηση στην ανάπλαση του δυτικού πεζοδρομίου της Αριστομένους


Σε εξέλιξη θα έπρεπε να βρίσκονται, σύμφωνα με τις προ εβδομάδος δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα, τα έργα ανακατασκευής του δυτικού πεζοδρομίου της οδού Αριστομένους από την οδό Φραντζή έως την οδό Ξενοφώντος.
Όμως, ούτε χτύπημα της αξίνας έχει ακουστεί στη συγκεκριμένη περιοχή, δεδομένου ότι το έργο, σύμφωνα με τις κατά καιρούς εξαγγελίες, θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από το Μάιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ανάδοχος έχει προβεί σε δήλωση διακοπής εργασιών με υπαιτιότητα του Δήμου Καλαμάτας κι έτσι καθίσταται αμφίβολη η έναρξη των εργασιών.
Μιλώντας στο «Θ» ο αντιδήμαρχος Δημ. Δημόπουλος σημείωσε πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν σύντομα, ίσως και σε δύο εβδομάδες, χωρίς ωστόσο να καθορίσει την ημερομηνία. Πρόσθεσε δε πως δε συντρέχει λόγος ανησυχίας, αφού όλα είναι δρομολογημένα, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη η εγκατάσταση του αναδόχου.
Προβλέπεται πλήρης ανακατασκευή του πεζοδρομίου της οδού Αριστομένους, καθώς και του καταστρώματος του δρόμου, με όλες τις αναγκαίες υποδομές στην υπόβαση, κι ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 309.470,24 ευρώ.
Ο δε δήμαρχος Καλαμάτα έχει πολλάκις επισημάνει πως δεν έχει αξία μόνον η επιφανειακή ανάπλαση, αλλά και τα έργα υποδομών που θα κατασκευαστούν κάτω από το έδαφος, όπως δίκτυα παροχέτευσης ομβρίων υδάτων, καλωδιώσεις φωτισμού κ.λπ.