Συνελεύσεις καθηγητών με πρόταση για απεργία


«Από 1η Σεπτέμβρη θα πάμε κανονικά στα σχολεία μας και εάν γίνει απεργία, θα ξεκινήσει μετά τις 11 Σεπτέμβρη» σημείωσε χθες στο «Θ» ο πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, Βασίλης Γεωργιόπουλος, με αφορμή όσα ακούγονται αυτές τις μέρες για πιθανές απεργιακές κινητοποιήσεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Ο κ. Γεωργιόπουλος επισήμανε ότι για το θέμα, πέρα από τη συνεδρίαση του Δ.Σ., θα γίνει και γενική συνέλευση των μελών της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, καθώς για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν μπορεί να αποφασίσει μόνο το Διοικητικό Συμβούλιο.
Στο ερώτημα τι θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε επιστράτευση, ο κ. Γεωργιόπουλος σημείωσε ότι αυτό θα πρέπει να το δει όλη η κοινωνία, γιατί με αυτό τον τρόπο καταργείται το δικαίωμα στην απεργία. «Στις Πανελλαδικές επικαλέστηκαν την ψυχική αναστάτωση των μαθητών. Τώρα τι θα επικαλεστούν;».
 
Ξανασυνεδριάζει αύριο η ΟΛΜΕ
Εν τω μεταξύ, χθες συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκειμένου να συζητήσει περί κινητοποιήσεων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με δημοσίευμα του in.gr χθες το απόγευμα, απόφαση δεν υπήρξε, καθώς αύριο θα πραγματοποιηθεί και νέα συνεδρίαση.
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας συνεδριάζει ξανά αύριο Πέμπτη, «επειδή χθες έλειπαν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Συνεργασία με 3 έδρες στο Δ.Σ.) πρότειναν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους, και η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Συσπειρώσεις με 2 έδρες) απεργία διαρκείας. 
Η παράταξη της ΔΑΚΕ (Νέα Δημοκρατία με 3 έδρες) δεν έχει ακόμη καταλήξει στην πρότασή της, αλλά προσανατολίζεται σε μια 48ωρη απεργία, πρόταση με την οποία συμφωνεί και το ΠΑΜΕ (του ΚΚΕ). 
Η παράταξη της ΠΑΣΚ (ΠAΣOΚ με 1 έδρα) έχει προτείνει δύο 48ωρες απεργίες. Σε κάθε περίπτωση, οι κινητοποιήσεις αυτές, εφόσον αποφασιστούν, θα γίνουν πιθανότατα από τις 16 Σεπτεμβρίου και μετά.
Οι τοπικές ενώσεις των καθηγητών (ΕΛΜΕ) θα πραγματοποιήσουν συνελεύσεις κατά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ενώ έως τις 10 Σεπτεμβρίου – στις 11 αρχίζουν τα μαθήματα – θα συγκληθεί η ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ για να ληφθεί η οριστική απόφαση».