Αυτοσχέδια κατασκήνωση μεταναστών και φέτος κοντά στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες)


Μια αυτοσχέδια κατασκήνωση έχει «ξαναφυτρώσει», εδώ και καιρό, στο αδιέξοδο της οδού Ψαρών, σε πολύ μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης. Οι «κάτοικοί» της χρησιμοποιούν το χώρο που έχουν βρει διαθέσιμο, τον έχουν «διαμορφώσει» με βάση τις ανάγκες τους και λειτουργούν ακόμη και υπαίθριο αποχωρητήριο, με τις ακαθαρσίες τους να τις στεγνώνει ο ήλιος και το όποιο αεράκι να μεταφέρει τη δυσοσμία σε μια ολόκληρη γειτονιά.
Ήδη, σε παρακείμενη πολυκατοικία, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την «κατασκήνωση», υποφέρουν καθημερινά και σε συνεχόμενη βάση περίπου 8 οικογένειες.
Κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως και πέρσι υπήρχε το ίδιο πρόβλημα και με πολύ μεγάλη προσπάθεια, αλλά και τη συμβολή του «Θ», αντιμετωπίστηκε, αφού οχήματα του Δήμου απομάκρυναν τα αντικείμενα. «Δεν ξέρουμε σε ποιον να απευθυνθούμε. Στο Δήμο, τη Δημοτική Αστυνομία, την Ασφάλεια; Πού θα πρέπει εμείς να αποταθούμε για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας; Όλοι μάς λένε να αναζητήσουμε τους ιδιοκτήτες και να κάνουν εκείνοι τις καταγγελίες. Κι αν έχουν αποβιώσει, τι θα κάνουμε; Θα πάμε να τους αναζητήσουμε;», είναι η αγωνία του. 
Όπως μας είπε, η κατάσταση είναι τραγική. «Υποφέρουμε όλοι μας, ανάλογα από το πού φυσά ο αέρας, μεταφέροντας τη δυσοσμία από τις ακαθαρσίες που αποτύπωσε η φωτογραφική σας μηχανή, αλλά χωρίς, δυστυχώς, να μπορεί να μεταφερθεί αυτή καθαυτή (η δυσοσμία)».
Με βάση τα λεγόμενά του, πρόκειται για μια παρέα 4-6 αντρών, 3-4 γυναικών, που έχουν μαζί τους τουλάχιστον ένα μικρό παιδί, ενώ είναι άγνωστο αν είναι οι ίδιοι που είχαν κατασκηνώσει και πέρσι στο συγκεκριμένο σημείο. 

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου