Μια ξεχωριστή βραδιά στο Ανοικτό Θέατρο της Μάνης υπό το φως της πανσελήνου


Μια ξεχωριστή βραδιά απόλαυσε το πλήθος κόσμου που βρέθηκε την Τετάρτη στη δοκιμαστική λειτουργία του Ανοικτού Θεάτρου Μάνης στο Καμπινάρι Πλάτσας. Η εκδήλωση «Με ένα τριφύλλι φως» ήταν αφιερωμένη σε έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, τον Οδυσσέα Ελύτη, ενώ η μουσική ήταν του Γιώργου Κουρουπού, συνθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, μούσα του Οδυσσέα Ελύτη, απήγγειλε ποιήματά του, ο Γιώργος Κουρουπός έπαιξε πιάνο, η Βιβή Γκέκα μαντολίνο, ενώ τραγούδησαν η Άρτεμις Μπόγρη και ο Σπύρος Σακκάς.
Σχεδόν κατάμεστο το θέατρο παρακολούθησε εκστατικό τη μαγευτική αυτή βραδιά, υπό το φως της πανσελήνου και στο τέλος καταχειροκρότησε και συνεχάρη τους διοργανωτές για την άρτια διοργάνωση, παρά τις δυσκολίες του συγκεκριμένου εγχειρήματος.
Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτριος Γιαννημάρας, καλωσόρισε τους θεατές στο Ανοικτό Θέατρο Μάνης, «έναν τόσο μεγάλο και σημαντικό ενεργό πυρήνα πολιτισμού, που μετά απο μακροχρόνιες προσπάθειες γίνεται πραγματικότητα και ετοιμάζεται σιγά –σιγά να παραδοθεί στους δημότες του».
Ευχαρίστησε ακόμη θερμά τους εμπνευστές, κατασκευαστές και συντελεστές που αφιλοκερδώς προσφέρθηκαν για την εκδήλωση, τους εθελοντές, τους εθελοντές Ερυθροσταυρίτες, την Αστυνομία για τη βοήθειά της στη διευθέτηση της τάξης, τους τεχνικούς ήχου και φωτός και όλους τους πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους τη βραδιά.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι πολιτικών, στρατιωτικών και δημοσίων υπηρεσιών, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρόεδροι και μέλη πολιτιστικών συλλόγων, παράγοντες του Πολιτισμού, καθώς και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του μίλησε για τους συντελεστές της εκδήλωσης και το έργο του Οδυσσέα Ελύτη, ενώ δήλωσε ότι θα είναι αρωγός της προσπάθειας ολοκλήρωσης του Θεάτρου.
Τέλος, η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλάτσας για την οργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και τους χορηγούς: τον κ. Ξυγκώρο / Οινομεσσηνιακή ΑΕ για την προσφορά του κρασιού, τον κ. Σ. Ανδροβιτσανέα για την παροχή των μανιάτικων λαλαγγιών, την επιχείρηση Ρούμπος για την παροχή των χαρτικών και τον κ. Σ. Παυλέα για τη βοήθεια που προσέφερε στην υλικοτεχνική υποδομή.