Ξεκίνησε το Παζάρι Αντικών, οινογνωσία το Σαββατοκύριακο


Ξεκίνησε την Πέμπτη τη λειτουργία του το Παζάρι Αντικών και Παλαιών Αντικειμένων στο Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας και ήδη ο κόσμος που συρρέει ξεπερνά κάθε προσδοκία, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται να «βουλιάξει» το Μεγάλο Καλντερίμι.
Το Παζάρι, που διοργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, είναι το μοναδικό περιοδικό υπαίθριο Παζάρι Αντικών στην Ελλάδα. Διοργανώνεται στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη, κυρίως στην Γαλλία και στην  Ιταλία, και ο Δήμος παρέχει όλο το set up και τα facilities που απαιτούνται για τη λειτουργία του.
Το «Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας»  παρέχει όλη την οργάνωση και την επικοινωνία και έχει καταστήσει το παζάρι ως το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Κυπαρισσίας, αφού η εμβέλειά του είναι  πανελλαδική  και όχι τοπική.
Για τους λάτρεις των παλαιών αντικειμένων και όχι μόνο, στα 25 περίπτερα του παζαριού  υπάρχουν παλιά ελληνικά έπιπλα και είδη σπιτιού,  αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, κεραμικά και πέτρινα δοχεία, πίνακες, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα πράγματα. Παράλληλα με το παζάρι, όπως κάθε καλοκαίρι, το «Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» διοργανώνει 2ήμερη γευσιγνωσία των Τριφυλιακών Οίνων στον διπλανό καταπράσινο Δημοτικό Κήπο. Απόψε καθώς και αύριο το βράδυ από τις  9.00 μ.μ. έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα,  οι μύστες του κρασιού, πιστοί στο ετήσιο  ραντεβού τους, θα δοκιμάσουν και θα αγοράσουν τα υπέροχα κρασιά του Τριφυλιακού αμπελώνα και θα συζητήσουν με τους επώνυμους Τριφύλιους οινοπαραγωγούς.
Το Παζάρι θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 13 Αυγούστου και οι ώρες λειτουργίας του είναι από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το βράδυ και οι επισκέπτες του μπορούν στη συνέχεια να διασκεδάσουν στα καφέ και τα μπαρ  ή να απολαύσουν ένα ωραίο γεύμα στα μεζεδοπωλεία και τις ταβέρνες της Παλιάς Πόλης.
Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας», Τζίμα Ιμιρζιάδη, επισήμανε: «Θεωρούμε ότι το Παζάρι πλέον είναι θεσμός. Το περιμένουν, όχι μόνο ολόκληρη η περιοχή, αλλά και όλη η Ελλάδα, θα έλεγα, από την ανταπόκριση που έχει και το ενδιαφέρον. Επισκέπτες, ξένοι και μακρινοί  καταφθάνουν, και αυτό το ζητούμενο, προκειμένου να κάνουν την Παλιά Πόλη γνωστή».
Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κυπαρισσίας, Γιώργος Σαμπαζιώτης, σημείωσε: «Το Παζάρι Αντικών είναι εδώ «παρών» και κάθε χρονιά είναι ποιο δυνατό», ενώ με τη σειρά της η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας, Βιβή Παντελάκη, τόνισε: «Ο Δήμος Τριφυλίας μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης στηρίζει, όχι μόνο για λόγους οικονομικής κρίσης, αλλά περισσότερο για λόγους φιλοσοφίας των τοπικών συλλόγων, των ΜΚΟ, ιδιωτών κάθε είδους πρωτοβουλία, η οποία  στοχεύει στην ανάδειξη δραστηριοτήτων, τόπων κ.λπ. της Τριφυλίας. Στηρίζουμε και το 2013 τη διοργάνωση του Παζαριού, με το “Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας”. Έχουμε κοινό στόχο και αυτός είναι η προβολή ενός πολύ όμορφου κομματιού της Τριφυλίας όπως είναι η Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας, Μοιραζόμαστε κοινές ιδέες, κοινά οράματα…».
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου