Προχωρά η πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον παλιό σκουπιδότοπο

Προχωρά η πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον παλιό σκουπιδότοπο

Ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες η εργολαβία των ασφαλτοστρώσεων στις κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, σήμερα θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις στην οδό προς τον παλιό σκουπιδότοπο στα Γιαννιτσάνικα, προκειμένου το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν οι εργασίες για τη δημιουργία πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η συνολική έκταση που αναμένεται να παραχωρηθεί είναι 54 στρέμματα. Μια τέτοια κίνηση θεωρείται από πολλούς ότι θα δώσει επιπλέον ανάσα στην πόλη, αφού ένα αθλητικό κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών.
Από την άλλη πλευρά, ασφαλτοστρώσεις έγιναν στα Αρφαρά, μέσω της εργολαβίας για τη διενέργεια αυτών των εργασιών εκτός Καλαμάτας, ύψους συμβάσεως 300.000 ευρώ, με κονδύλια που προήλθαν από δάνειο.
Ειδικότερα, έγινε διάστρωση της συγκολλητικής ουσίας στην κεντρική οδό Διονυσίου Γεωργούντζου, ενώ εργασίες ασφαλτόστρωσης εκτελούνται και σε άλλα σημεία της Τοπικής Κοινότητας.
Επίσης, έγινε ασφαλτόστρωση στο Πλατύ, από την ιδιοκτησία Ελισσάβετ Μπάκα μέχρι τη σιδηροδρομική γραμμή, ενώ θα ακολουθήσει στη Σπερχογεία. Τσιμεντόστρωση θα γίνει και στη Βρωμόβρυση.
Α.Π.