Απάντηση Γ. Μπάκα «Ο διχασμός δε βοηθά την πρόοδο της χώρας»


Ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης, Γιάννης Μπάκας, με αφορμή τα χθεσινά ερωτήματα του «Θάρρους» σε ρεπορτάζ για όσα συμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο το τελευταίο διάστημα, δήλωσε στα εξής:
«Είμαι κάθετα αντίθετος με αυτά τα συνθήματα, έστω κι αν λέγονται μόνο και μόνο για να πικάρουν τους αντιπάλους. Οι Έλληνες, για να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις του μνημονίου, πολύ περισσότερο στο άμεσο μέλλον την παγκοσμιοποίηση, μέσα από την επιβολή της νέας τάξης πραγμάτων, πρέπει να είναι ενωμένοι. Όταν, για τη διαδρομή της λήθης μακριά από πάθη και μίση του παρελθόντος, ακολουθούμε το δρόμο του διχασμού, ξύνοντας ο ένας του άλλου τις πληγές της ιστορίας, τότε μάλλον δε διευκολύνουμε την υπόθεση της ενότητας. Τουναντίον!
Σε ό,τι αφορά τα περί ναζί κ.λπ., ξεκαθαρίζω: Ο Χίτλερ και ο Στάλιν ήταν τα μεγαλύτερα καθάρματα του προηγούμενου αιώνα.
Σε ό,τι αφορά τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, που μας πήραν μέχρι και τα κορδόνια των παπουτσιών μας, για όλα τα εγκλήματά τους οι απόγονοί τους, οι σύγχρονοι Γερμανοί, ακόμα δεν έχουν αποδώσει τις οφειλόμενες αποζημιώσεις, γιατί το πολιτικό προσωπικό της χώρας αρνείται να ορθώσει το ανάστημά του μπροστά στο 4ο Γερμανικό Οικονομικό Ράιχ.
Ελπίζω στο εγγύς μέλλον ο λαός να εμπιστευθεί εθνικές ηγεσίες που θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».