Παραδόθηκε ο 41χρονος που αναζητούνταν για υπόθεση σωματεμπορίας


Παραδόθηκε χθες ο 41χρονος Καλαματιανός που αναζητούσαν οι Αρχές, μετά από ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του για εγκληματική οργάνωση και σωματεμπορία, για υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο του 2012
Όπως είχε ανακοινωθεί, τότε, από την Αστυνομία, είχε εξαρθρωθεί οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας αλλοδαπών γυναικών, που δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, 46χρονος Αθηναίος μαζί με Ρωσίδα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και στρατολογούσαν αλλοδαπές γυναίκες, με το πρόσχημα της εργασίας. Αρχικά τις εντόπιζαν στη χώρα τους και, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι αυτές αναζητούσαν εργασία, τους έταζαν δουλειά σε καταστήματα, για να χορεύουν. Αφού τις μετέφεραν αεροπορικώς στην Ελλάδα, στη συνέχεια τις παρέδιδαν παρά τη θέλησή τους, σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα, με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση. Μεταξύ αυτών των περιπτώσεων ήταν και η υπόθεση που εξιχνιάστηκε  στην Καλαμάτα.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν έφοδο σε διαμέρισμα στο κέντρο της Καλαμάτας. Το διαμέρισμα είχε νοικιάσει ο 40χρονος Καλαματιανός και σε αυτό είχε εγκατασταθεί κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Στο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν 2 αλλοδαπές γυναίκες, υπηκόους Ρωσίας και Ουκρανίας.
Μία ακόμη αλλοδαπή, υπήκοος Ρωσίας, είχε μεταφερθεί από το συγκεκριμένο διαμέρισμα της Καλαμάτας στη Λαμία Φθιώτιδας, όπου την παρέλαβε 60χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινού καταστήματος, με σκοπό να την εκδίδει αντί χρηματικού ποσού.
Τότε είχε συλληφθεί ο 60χρονος καταστηματάρχης από τη Λαμία, ο οποίος και έχει προφυλακισθεί.
Από τότε είχε εκδοθεί ένταλμα και για τον 41χρονο Καλαματιανό, ο οποίος τελικά παραδόθηκε στις Αρχές χθες.
Συνελήφθη και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.