Κόμβος Λεΐκων: Αναγκαία η διασύνδεση με τον περιφερειακό


«Η οδός Λεΐκων δεν μπορεί να σηκώσει την κίνηση όλων των οχημάτων, ιδίως προς την Καλαμάτα», επισήμανε χθες το πρωί ο δήμαρχος Παν. Νίκας, κατά την επίσκεψή του στον υπό διαμόρφωση κόμβο Λεΐκων του περιμετρικού δακτυλίου Καλαμάτας, μαζί με τους αντιδημάρχους Χρ. Ριζά και Αθ. Ηλιόπουλο, αλλά και το διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών, Β. Τζαμουράνη.
Είναι, λοιπόν, αναγκαία η διασύνδεση του περιμετρικού δακτυλίου με τον περιφερειακό δρόμο της περιοχής Πλακωτά, που θα δώσει εναλλακτική σύνδεση της εξόδου του περιμετρικού – μέσω του κόμβου Λεΐκων – προς την Καλαμάτα.
Σχετικά ο δήμαρχος ανέφερε πως θα επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση με τον αρμόδιο διευθυντή του υπουργείου Υποδομών, Γιάννη Καρνέση, ο οποίος θα έλθει στην Καλαμάτα.
Ο κόμβος Λεΐκων είναι ένας από τους τέσσερις σημαντικούς κόμβους μέσω των οποίων θα επικοινωνεί η Καλαμάτα με τον περιμετρικό δακτύλιο, ο οποίος αποτελεί την απόληξη του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας. Οι κόμβοι αυτοί είναι: Καρέλια, Λεΐκων, Αγιάννας και οδού προς Σπάρτη.
Ο κ. Νίκας υπογράμμισε τον αγώνα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για να κατασκευασθεί ο κόμβος Λεΐκων, που δεν περιλαμβανόταν στον αρχικό σχεδιασμό, έργο που αναβαθμίζει την περιοχή και βελτιώνει καίρια την προσβασιμότητα προς και από τα Λέικα.
Οι εργασίες για την κατασκευή του περιμετρικού δακτυλίου Καλαμάτας προχωρούν καλώς και εντείνονται συνεχώς, με κορωνίδα την κατασκευή της μεγάλης γέφυρας του Νέδοντα. Όποιες καθυστερήσεις έχουν σημειωθεί, οφείλονται στη χρονοβόρο διαδικασία των απαλλοτριώσεων. Ο κ. Νίκας εκτίμησε πως, βάσει των υπαρχόντων δεδομένων, «του χρόνου τέτοιον καιρό ο περιμετρικός δακτύλιος θα έχει παραδοθεί».
Βεβαίως, ερωτήσεις προκαλεί το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή «ανακάλυψε» το 2013 ότι υπάρχουν προβλήματα σύνδεσης του περιμετρικού με τον περιφερειακό της Καλαμάτας. Τέτοιου είδους μείζονα ζητήματα λογικά έπρεπε να έχουν ήδη εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη