Αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία και προσχώρησε στη «Νέα ΜΕ.ΡΑ» ο Νίκος Φωτέας


Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της”Πρωτοπορίας” , Νίκος Φωτέας, ο οποίος υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2009, αναφέρει ότι προσχωρεί στο νεοϊδρυθέν κόμμα του Χρ. Ζώη, «Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση», και μάλιστα, ως ιδρυτικό μέλος.
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «βλέποντας τα αδιέξοδα που δημιούργησε η τρικομματική και τώρα δικομματική κυβέρνηση, με προεξάρχουσα τη Ν.Δ., θεωρώ καθήκον μου να μην ακολουθήσω πλέον αυτόν το δρόμο. Η αποχώρησή μου από τη σημερινή Ν.Δ. και τις πολιτικές της επιλογές, που καμία σχέση δεν έχουν με το όραμα του ιδρυτή της Κ. Καραμανλή, δεν έχει καμία σχέση με προσωπικά οφέλη ή πικρίες (άλλωστε, ουδέποτε απαίτησα τίποτα), αλλά με το σύνολο της πολιτικής που ακολουθεί το συγκεκριμένο κόμμα, την οποία θεωρώ αδιέξοδη και εις βάρος της πατρίδας μας.
Ήδη υπάρχουν διεργασίες για τη δημιουργία ενός υγιούς πολιτικού σχηματισμού με πραγματικό όραμα και ανεξάρτητο, ρεαλιστικό και εθνικά υπερήφανο σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από την παρακμή στην οποία βρίσκεται σήμερα, και κυρίως για το μέλλον των παιδιών μας, που οι σημερινές πολιτικές οδηγούν σε κατάθλιψη και μαρασμό.
Με αυτούς τους πολιτικούς προβληματισμούς μετέχω ως ιδρυτικό μέλος στο νέο κόμμα που δημιουργείται, στη Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση (Νέα ΜΕ.Ρ.Α)».