Περικλής Μαντάς: Συστράτευση μεταρρυθμιστών για τη Νέα Ελλάδα


Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 9ο  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΟ «Θ»
 
Συστράτευση φιλοευρωπαϊκών και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων για τη Νέα Ελλάδα!
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
Ανταπόκρισης έτυχε ήδη το προσκλητήριο ενότητας των φιλοευρωπαϊκών και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων για τη Νέα Ελλάδα, το οποίο απηύθυνε στο 9ο συνέδριο της Ν.Δ. ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όπως επισήμανε στο «Θ» ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς!
Ερωτηθείς σχετικά με το 9ο συνέδριο της Ν.Δ., χθες το μεσημέρι, μία ημέρα μετά τη λήξη των εργασιών του, σημείωσε ότι ήταν απόλυτα επιτυχημένο, καθώς τέθηκαν και συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα της κοινωνίας, ενώ εκτίμησε πως η Μεσσηνία θα έχει πολύ ισχυρή εκπροσώπηση στη νέα Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ.
«Το συνέδριο διεξήχθη σε μια πολύ δύσκολη περίοδο λόγω των πολιτικών γεγονότων και της οικονομικής ύφεσης που μαστίζει τη χώρα την τελευταία τριετία. Εκτιμώ ότι ήταν απολύτως επιτυχημένο, στη λογική ότι είχε μαζική συμμετοχή και τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην κοινωνία μας επί τάπητος. Συζητήθηκαν θέματα που, πέρα από την οικονομία, υπάρχει αναγκαιότητα αυτή τη στιγμή να επιλυθούν, όπως ζητήματα της ασφάλειας, ζητήματα της παιδείας, ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανεργία και τους στόχους που πρέπει να θέσουμε ως κόμμα και να συμβάλλουμε στην κατεύθυνση αυτή, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής των πολιτών.
Βεβαίως, το συνέδριο αυτό στιγματίστηκε από το μεγάλο προσκλητήριο που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς σε όλους τους Έλληνες, προκειμένου να συμμετάσχουν στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, για να μπορέσουμε να σηκώσουμε ξανά την Ελλάδα στα πόδια της! Και αυτό ακριβώς το μεγάλο προσκλητήριο απευθύνθηκε, πέρα από κόμματα, πέρα από ιδεολογίες, σε όλους όσοι πραγματικά πιστεύουν ότι η χώρα μας θα πρέπει να έχει έναν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, και με τις δυνάμεις τις δικές της να μπορέσει να υλοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να μπορέσει να εκσυγχρονιστεί το κράτος, να υλοποιήσει ό,τι αλλαγές χρειαζόμαστε για να προσελκυσθούν επενδύσεις και, βεβαίως, να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τον κοινωνικό ιστό της χώρας ενωμένο, έτσι ώστε να αντέξουμε και να βγούμε απ’ το αδιέξοδο. Σε αυτό το προσκλητήριο είναι ευπρόσδεκτοι όλοι που συμφωνούν σε αυτές τις παραδοχές», τόνισε ο κ. Μαντάς. 
Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας σημείωσε: «Είμαστε μόλις μια μέρα μετά το τέλος του συνεδρίου και νομίζω ότι ήδη σε επίπεδο πανελλαδικό, διαβάζοντας τα ειδησεογραφικά μέσα, βλέπουμε ότι υπάρχει μια μεγάλη αποδοχή από πολύ κόσμο (σ.σ. για το προσκλητήριο Σαμαρά), τουλάχιστον όσον αφορά στη Μεσσηνία, κι εμείς εδώ βλέπουμε ότι υπάρχει ένα θετικό κλίμα από την ομιλία του προέδρου. Εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και σημαντικές ανακοινώσεις».
Ερωτηθείς για τη μεσσηνιακή εκπροσώπηση στη νέα Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., είπε: «Υπάρχουν πολλοί Μεσσήνιοι που έθεσαν υποψηφιότητα για την Πολιτική Επιτροπή. Μεσσήνιοι που δραστηριοποιούνται στη Μεσσηνία και άλλοι που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα ή αλλού. Τα αποτελέσματα δεν έχουν βγει ακόμα ή, τουλάχιστον, δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, αλλά εκτιμώ ότι θα έχουμε μια πολύ ισχυρή εκπροσώπηση ως Μεσσηνία στην Πολιτική Επιτροπή»

Οι Μεσσήνιοι
Να σημειωθεί πως οι Γάκης Αδαμάντιος, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, Χρήστος Γιάνναρης, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, Ευδοξία (Εύη) Παπαγεωργίου και Αγγελική Σκλήκα είναι, μεταξύ άλλων, οι Μεσσήνιοι που εκλέχθηκαν στη νέα Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ.