Ένα πρωτότυπο και ευχάριστο εργαστήρι με θέμα το 19ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας


Με τις Σοφία Μαυραγάνη και Σάνια Στριμπάκου
 
Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού διοργανώνεται και ένα πρωτότυπο και ευχάριστο εργαστήρι, στο οποίο μπορούν να πάρουν μέρος όλοι, όχι μόνο χορευτές ή άτομα σχετικά με το χορό, αλλά και όσοι από τους Καλαματιανούς και τους επισκέπτες της πόλης θα ήθελαν να απολαύσουν τη χαρά του παιχνιδιού που μετατρέπεται σε δημιουργική χορογραφία.
Πρόκειται για το ερευνητικό εργαστήρι χορογραφίας playforKALAMATADANCEFESTIVAL, με το οποίο η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη, σε συνεργασία με την Καλαματιανή χορεύτρια Σάνια Στριμπάκου, διερευνούν τη δύναμη που έχει το παιχνίδι να εναλλάσσει το φανταστικό με το πραγματικό, το σοβαρό με το αστείο, το τοπικό με το ου-τοπικό. Με θέμα την ιστορία του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και τη δημιουργική σχέση του με την πόλη, το εργαστήρι θα δημιουργήσει ένα παιχνίδι αποκλειστικά για το Φεστιβάλ.
Η ομάδα που θα πάρει μέρος στο χορογραφικό εργαστήρι θα παρουσιάσει στο κοινό τα αποτελέσματα των εργασιών της την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ.
Το χορογραφικό εργαστήρι playforPLACE είναι ένα διεθνές πρόγραμμα της Σοφίας Μαυραγάνη, με το οποίο η χορογράφος ερευνά τη λειτουργία και τη δυναμική της σκηνικής έκφρασης του παιχνιδιού και ήδη έχει διοργανωθεί με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή σε Αθήνα, Κέρκυρα, Καστοριά, Τρίκαλα, Κωνσταντινούπολη και Αμβέρσα.
 
Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ
Εγγραφή – προκαταβολή: 20 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 5 Ιουλίου.
Θέσεις περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του Φεστιβάλ με ειδική τιμή εισιτηρίου.
Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες: Ιωάννα Αποστόλου, 6972 558 593
mail@kalamatadancefestival.gr
www.kalamatadancefestival.gr