Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας συμμετείχε στο «8ο Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομιας» που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από 6-9 Φεβρουαρίου 2015 στο Metropolitan Expo, στα πλαίσια της 10ης έκθεσης HORECA.
Η καθιερωμένη εκδήλωση του Φόρουμ Γαστρονομίας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, εμπλουτίστηκε φέτος σε περιεχόμενο, αναδεικνύοντας τη Γαστρονομία ως μια από τις πιο σύγχρονες τάσεις του ελληνικού τουρισμού.
Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ παρουσιάστηκαν πρωτοβουλίες ενίσχυσης του κλάδου του τουρισμού και της εστίασης, όπως το πρόγραμμα GReat Kouzina, δηλαδή η ανάδειξη της εγχώριας κουζίνας και η γαστρονομική κουλτούρα της χώρας μας, καθώς και το πρόγραμμα MedDiet «Μεσογειακή Διατροφή», που υλοποιείται από το Επιμελητηριο Μεσσηνίας, σε συνεργασία με διεθνή ομάδα 13 εταίρων από 6 μεσογειακές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Τυνησία, Λίβανο, Αίγυπτο), που φιλοδοξεί να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, με σημαντικά οφέλη για τη χώρα μας.
Η παρουσίαση των στόχων και των δράσεων του έργου «MedDiet» έγινε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δ. Μανιάτη και από τον ειδικό συνεργάτη του προγράμματος, τ. Πρόεδρο ΕΦΕΤ, κ. Ν. Κατσαρό.