«Αντί για Μουντιάλ, δώστε μας υγεία και παιδεία»


Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Μεγάλος ήταν ο επικοινωνιακός… θόρυβος που έγινε τις τελευταίες ημέρες στην Καλαμάτα σχετικά με την πιθανότητα λειτουργίας υδατοδρομίου στο λιμάνι.
Μία από τις εταιρείες που επιδιώκει να δραστηριοποιηθεί στη συγκεκριμένη αγορά είναι η Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε., η οποία ανακοίνωσε επίσημα ότι έχει εξασφαλίσει μεγάλο επενδυτικό κεφάλαιο από αμερικανικών συμφερόντων επενδυτικό κολοσσό του εξωτερικού. Η εταιρεία συστάθηκε τέλη Μαΐου. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Κύπριος Νικόλαος Χαραλάμπους και αντιπρόεδρος ο Μιχαήλ Ασαριώτης.
Οι επικεφαλής της υποστηρίζουν ότι μέχρι την εκπνοή του 2013 θα έχουν προχωρήσει στην αδειοδότηση μέχρι 100 υδατοδρομίων, με τον κ. Χαραλάμπους να φαίνεται ότι έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για την υλοποίηση ανάλογου στην Καλαμάτα. Μάλιστα, για το λόγο αυτό συναντήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και με το δήμαρχο Παν. Νίκα.
Αντικείμενο ήταν, φυσικά, το ενδιαφέρον της εν λόγω εταιρείας, με σκοπό τη δρομολόγηση υδροπλάνων που θα συνδέσουν τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με άλλες περιοχές εντός κι εκτός χώρας.
Ο δήμαρχος χαρακτήρισε εξαιρετική την προοπτική δημιουργίας υδατοδρομίου στην Καλαμάτα, σημειώνοντας: «Είμαστε συντεταγμένοι στην υποστήριξη αυτής της προσπάθειας, πάντοτε στο πλαίσιο του νόμου, φυσικά χωρίς προτίμηση σε συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχήμα».
Ας σημειωθεί, πάντως, ότι πριν από την επόμενη τουριστική περίοδο δεν αναμένεται να δρομολογηθούν υδροπλάνα, ενώ θεωρείται πιθανή η πιλοτική εκτέλεση πτήσεων charter από τα μέσα Αυγούστου.