Δύο καμπ με γκολφ για παιδιά και πλούσιες δραστηριότητες στην Costa Navarino


ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΚΗΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ 
 

 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 
Πρόβλημα υδροδότησης στο κτήμα του, στη θέση Γουρουνοκούμασα Λαχανάδας, αντιμετωπίζει ο αναγνώστης μας Ευάγγ. Δρακόπουλος. Όπως αναφέρει σε μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από το 2005 είναι ιδιοκτήτης του παραπάνω κτήματος. Τον Ιούνιο 2010 κατασκεύασε νόμιμο κτίσμα και υπέβαλε αίτηση υδροδότησης στο Δήμο Μεθώνης (νυν Δήμο Πύλου- Νέστορος). Η περιοχή διαθέτει δύο υδραγωγεία, το ένα σε απόσταση 400 μέτρων από το κτήμα του, αλλά χαμηλότερο υψομετρικά, ενώ το δεύτερο σε απόσταση 900 μέτρων (στην περιοχή Λαχανάδας), που είναι υψηλότερα και, άρα, το ενδεδειγμένο.
Ο κ. Δρακόπουλος αναφέρει, επίσης, πως «ταυτόχρονα με τη δική μου αίτηση υδροδότησης, υπέβαλε και “ντόπιος” γείτονάς μου αίτηση, όπου ταχύτατα του έβαλαν υδρομετρητή και μέσω εξωτερικού σωλήνα υδροδότησε το κτήμα του». Και προσθέτει πως μετά από πολλές ενέργειές του, αιτήσεις, συνεχή πήγαινε- έλα στο Δήμο, έγιναν τα εξής:
Ο τότε υδραυλικός του Δήμου τού υπέδειξε να κατασκευάσει υπόγειο δίκτυο, «προκειμένου να μου επιτρέψουν να πάρω νερό, διότι “άλλο οι ντόπιοι, άλλο οι ξένοι”. Ο αντιδήμαρχος κ. Τάκης Καρβέλας μετά από συνεχείς αιτήσεις, επικοινωνίες και τρεχάματα, για να με ξεφορτωθεί, μου έβαλε υδρομετρητή στο υδραγωγείο που είναι χαμηλότερα, με αποτέλεσμα εδώ και δυο χρόνια να μην έχω νερό.
Ο νυν δήμαρχος, κ. Δημ. Καφαντάρης, είναι γνώστης του θέματος, έχει ενημερωθεί από έμενα προσωπικά τόσο προφορικώς, όσο και γραπτώς. Εάν ήμουν “ντόπιος”, θα μπορούσα με μικρό κόστος μέσω επιφανειακών σωληνώσεων βαρέως τύπου να κάνω τη δουλειά μου. Αντ’ αυτού μου ζητείται να κάνω υπόγειο δίκτυο μεγάλης αξίας. Η πρακτική αυτή είναι γενικευμένη στους “ξένους”, οι οποίοι συνήθως καλούνται να φτιάξουν δίκτυα κοινοτικά, επιβαρυνόμενοι όλο το κόστος.
Τελικώς, ζητώ:
-Να έχω δίκαιη και ίση μεταχείριση
-Να γίνει μεταφορά του υδρομετρητή στο υδραγωγείο Λαχανάδας
-Να μου επιτρέψουν τον 21ο αιώνα να έχω το ευεργέτημα του νερού».
 
Ο αντιδήμαρχος Πύλου – Νέστορος
Επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο Πύλου – Νέστορος κι επί σειρά ετών αντιδήμαρχο Μεθώνης Παν. Καρβέλα, ο οποίος μας πληροφόρησε πως, όντως, ταλαιπωρείται ο κ. Δρακόπουλος, αλλά ο χώρος που αγόρασε είναι απομακρυσμένος και βρίσκεται μακριά από το δίκτυο ύδρευσης με το οποίο θα πρέπει να συνδεθεί. Συνδέθηκε με τη χαμηλότερη δεξαμενή, αν και είχε ενημερωθεί πως τα υψόμετρα ήταν οριακά και θα έπρεπε να τοποθετηθεί μηχάνημα για να «ανεβάζει» το νερό στο κτήμα του, ενώ ενημερώθηκε ότι σε περίπτωση επέκτασής του στη δεξαμενή της Λαχανάδας, θα έπρεπε να αναλάβει ο ίδιος το κόστος του δικτύου, σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι κανονισμοί ύδρευσης που εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ.
Ο κ. Καρβέλας πρόσθεσε ότι, αν υπήρχε οικιστική ανάπτυξη στην περιοχή, ο Δήμος ίσως να αναλάμβανε την επέκταση του δικτύου, ενώ του προτάθηκε να αναλάβει ο ίδιος την προμήθεια των απαιτούμενων υλικών και να εξεταστεί αν υπάρχει η δυνατότητα χρησιμοποίησης εργατών του Δήμου για την κατασκευή του δικτύου. Το κόστος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ανέρχεται σε 5.000 ευρώ περίπου.
Ο  αντιδήμαρχος κατέληξε λέγοντας ότι δεν υπάρχει διαφορετική μεταχείριση μεταξύ «ντόπιων» και «ξένων».