Ληστεία με νεκρό σε βενζινάδικο στην Ηλεία

Ληστεία με νεκρό σε βενζινάδικο στην Ηλεία

Κύκλωμα που εξαπατούσε πολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας, εκμεταλλευόμενο το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας (Αιολική), εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 41χρονο που φέρεται ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος και έναν 22χρονο, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο συνεργοί τους, ηλικίας 43 και 42 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συναυτουργία και απόπειρας απάτης.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες από τις αρχές του 2012 είχαν προβεί στην ίδρυση δύο εταιρειών με έδρα τους την Αττική, νόμιμοι εκπρόσωποι των οποίων φέρονται ο 22χρονος και ο 42χρονος.
Στο πλαίσιο της έρευνας εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα, έξι περιπτώσεις απάτης στις περιοχές Λειβαδιάς Βοιωτίας, Αυλίδας Εύβοιας, Καλαμάτας και Αττικής, όπου τα μέλη της σπείρας κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους συνολικά 89.250 ευρώ, για την υποτιθέμενη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.