Συνελήφθη 32χρονος για ναρκωτικά


Το γοργόν και χάριν έχει για τους ιδιοκτήτες/ενοικιαστές καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καλαμάτα. Τις προηγούμενες ημέρες συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά με σκοπό τη δημιουργία συλλόγου, ενώ χθες το μεσημέρι η συντονιστική επιτροπή (Αλεξανδρόπουλος Σταύρος, Ζαγάκος Ανδρέας, Χρυσομάλλης Παναγιώτης, Τσάκωνας Νίκος, Χάρης Βγενής, Πιέρρος Κώστας, Μανέττας Γιάννης και Μπαλοπούλου Μαρία) παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Όπως ανακοίνωσαν, η υπόθεση δημιουργίας του συλλόγου έχει μπει στην τελική ευθεία. Τις επόμενες ημέρες κατατίθεται, μάλιστα, σχετικό αίτημα στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας.
Εκείνο που ξεκαθάρισαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής είναι ότι ο σύλλογος αποτελεί μια απάντηση στα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.
Ο σκοπός, δε, της προσπάθειάς τους είναι διττός: από τη μια πλευρά θέλουν να έχουν μια κοινή και συλλογική φωνή, ώστε να μπορούν να διεκδικούν λύσεις στα προβλήματά τους, και από την άλλη αποτελεί μια προσπάθεια βελτίωσης της παροχής υπηρεσιών μέσω διαφόρων δράσεων, όπως είναι η εκπαίδευση των επαγγελματιών και εργαζομένων στα καταστήματα, προς τους πολίτες.
Μάλιστα, με δεδομένο ότι το τουριστικό ρεύμα προς την Καλαμάτα αυξάνεται συνεχώς, η ανάγκη για λήψη πρωτοβουλιών από την πλευρά τους είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία.
Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο Δήμο Καλαμάτας είναι καταγεγραμμένα 582 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μέχρι σήμερα την προσπάθεια για ίδρυση συλλόγου έχουν συνδράμει 40 ιδιοκτήτες/ενοικιαστές.
Πάντως, την ερχόμενη Τετάρτη 5 Ιουνίου, που είναι προγραμματισμένη η νέα συνάντηση στην αίθουσα του παλαιού Επιμελητηρίου (Χρ. Κουμάντου), στόχος είναι οι παρευρισκόμενοι να φτάσουν τους 150.
Α.Π.