Απολύσεις – εξπρές με λουκέτα στο Δημόσιο


Αναβρασμός επικρατεί στους επαγγελματίες της οδού Φαρών, καθώς αυτές τις μέρες ξεκίνησαν τα έργα διαπλάτυνσης του δυτικού πεζοδρομίου.
Κοινό πρόβλημα, η εποχή που ξεκινούν οι εργασίες και δευτερευόντως τι θα γίνει με τις θέσεις παρκαρίσματος που θα χαθούν.
Το «Θάρρος» βρέθηκε στο σημείο έναρξης των εργασιών και συνομίλησε με τους επαγγελματίες:
 
Δημήτρης Πετροπουλέας
«Το έργο προς το παρόν μάς εμποδίζει, αφού πιστεύουμε ότι θα σκάψουν πιο βαθιά. Η περίοδος που ξεκίνησαν τα έργα είναι λάθος. Εμάς προσωπικά δε μας αφορά η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου, αλλά φοβούμαστε ότι μετά δε θα μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητα, αφού θα στενέψει ο δρόμος.Αυτά τα έργα δε γίνονται καλοκαίρι. Τώρα που τα μαγαζιά περιμένουν να έρθουν 10 πελάτες, τους χαλάνε το δρόμο.
Αυτοί που δουλεύουν, πού είναι σήμερα (Σάββατο); Κανονικά έπρεπε να δουλεύουν και Σάββατο, αλλά και νύχτες».
 
Αθανάσιος Διονυσόπουλος
«Είμαι υπέρ του έργου και ούτε έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα, είναι καλό να γίνονται νέα πράγματα, γιατί εδώ ήταν όλα σαράβαλα.
Το θέμα είναι ότι ο κόσμος πρέπει να μάθει να περπατά, δε χρειάζεται να διπλοπαρκάρει, δεν γίνεται να βάζουμε όλοι τα αλάρμ και να κάνουμε τη δουλειά μας, δε γίνεται να παρκάρουμε έξω από εκεί που θέλουμε να ψωνίσουμε, πρέπει κάποτε να αλλάξουμε νοοτροπία».
 
Ευαγγελία Παναγοπούλου
«Τα έργα πρέπει να γίνουν, οι αναπλάσεις είναι καλές, στην πορεία θα φανεί το αποτέλεσμα, απλά πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή όλοι».
 
Κώστας Κατελάνος
«Είμαι υπέρ των έργων, αρκεί αυτά να γίνονται σωστά, δε γίνεται να τα κάνουν όπως τους αρέσει.
Η περίοδος που ξεκίνησαν είναι λάθος. Το θέμα είναι να τελειώνουν τα έργα και να γίνονται όχι με στραβωμάρες. Δε γίνεται να περνάς τη διάβαση και να πέφτεις πάνω σε ψυγεία περιπτέρων, η στάση να πέφτει πάνω στον ποδηλατόδρομο ή πιάτσες ταξί πάνω σε στάσεις του λεωφορείου.
Το θέμα είναι η οργάνωση γενικότερα. Η σήμανση επίσης είναι απαράδεκτη, δε γίνεται με μερικές κορδέλες να τελειώσει αυτό. Κάποιος που κινείται στη Ναυρίνου και θέλει να στρίψει στη Φαρών δεν έχει ενημέρωση»
 
Παναγιώτης
«Δεν μπορώ να πω αν αξίζει τον κόπο, αλλά δεν έπρεπε να γίνει καλοκαιριάτικα. Τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να αράξουν και αυτό δημιουργεί πρόβλημα σε όλα τα μαγαζιά.
Το θέμα είναι για πόσο καιρό ακόμα θα συνεχιστεί, καθώς ένα τέτοιο έργο έπρεπε να γίνει από Οκτώβρη».
 
Φίλιππος Κουδούνης
«Αυτή τη στιγμή δημιουργούνται προβλήματα, αλλά το έργο θα αναβαθμίσει την περιοχή όταν τελειώσει. Το ερώτημα είναι, πότε.
Η περίοδος που ξεκίνησαν ήταν λάθος, πιστεύω. Σε μας προσωπικά δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα, αφού είμαστε ειδικού τύπου μαγαζί και ο άλλος θα έρθει, αλλά τα μίνι μάρκετ και τα άλλα τα μαγαζιά σίγουρα έχουν πρόβλημα».
 
Άρης Τηλεμάχου
«Το πρόβλημα είναι ότι πάνε με ρυθμούς χελώνας, τρεις μέρες έχουν σκάψει ενάμιση τετράγωνο. Το θέμα είναι να πάει πιο γρήγορα το έργο, και πιστεύω ότι θα ομορφύνει η όλη κατάσταση αν τελειώσει».
 
Παντελής Μπαλίκης
«Έχουν ξεκινήσει δύο μέρες, οπότε δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Σίγουρα είναι καλό το έργο που θα γίνει, αλλά ξεκινά σε λανθασμένη περίοδο, καλύτερα να ξεκινούσε από Σεπτέμβρη.
Λένε ότι θα το δουλεύουν κάθε δύο τετράγωνα, οπότε κάθε δύο μήνες θα αλλάζουν κομμάτια. Αν το καταφέρουν αυτό και το κάνουν, κάτι θα γίνει».
 
Αλεξάνδρα
«Το θέμα είναι να τελειώσει και να δούμε το αποτέλεσμα. Όμως, δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσει την περιοχή, αντίθετα θα τη χειροτερέψει, αφού με τα τραπεζοκαθίσματα που λένε ότι θα μπουν, ποιος θα καθίσει; Ο κόσμος δεν έχει λεφτά και, φυσικά, θα δημιουργηθεί πρόβλημα παρκαρίσματος, αφού δε θα μπορούν να σταματούν για να ψωνίσουν».
 
Ανδρέας Σαρρής
«Είναι απαράδεκτο που ξεκινά ένα τέτοιο έργο καλοκαιριάτικα, και το θέμα δεν είναι μόνο τώρα, αλλά και μετά, δε θα δουλεύει κανείς, αφού θα καταντήσει εδώ ένα νεκρό σημείο.
Η περιοχή δεν έχει καμία σχέση με τους τουρίστες. Χαρακτηριστικά, με ένα καράβι με 1.200 άτομα πούλησα ένα μπουκάλι νερό, οι τουρίστες έχουν άλλη νοοτροπία.
Όταν δεν μπορείς να παρκάρεις, υπάρχει πρόβλημα. Πριν από τη Ναυαρίνου, μέχρι την Κρήτης, πάρκαραν 100 αυτοκίνητα, τώρα θα αράζουν 30, οπότε η περιοχή θα έχει πρόβλημα.
Δεν κατάλαβα γιατί έγινε αυτή κίνηση, σε αυτό το πεζοδρόμιο, δηλαδή, δε χώραγαν οι τουρίστες;
Όταν είναι, δε, μέρα και έχει ήλιο, οι τουρίστες πάνε από το ανατολικό πεζοδρόμιο, το οποίο, να σημειωθεί, είναι σε απαράδεκτη κατάσταση, σαν καλντερίμι είναι.
Ελπίζω, πάντως, να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι μου και το χειμώνα έχουμε πρόβλημα. Πλημμυρίζαμε ήδη, για σκεφτείτε τι έχει να γίνει όταν πιάσουν οι βροχές και το νερό κατεβαίνει και συναντά εμπόδια από τα έργα».
 
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση