Δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα σύλληψη 16χρονου για κλοπή


Περισσότερο με… ταφόπλακα στο μεγαλύτερο πολιτιστικό έργο που έγινε στην Πελοπόννησο και στοίχισε πλέον των 13 εκατομμυρίων ευρώ έμοιαζαν οι χθεσινές διαπιστώσεις – δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα για το Μέγαρο Χορού. Κι αυτό, γιατί εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε ότι για τη λειτουργία του δεν υπάρχουν ούτε λεφτά ούτε και προσωπικό που να μπορεί να χειριστεί τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό.

Μάλιστα, στέλεχος της Δημοτικής Αρχής έλεγε προχθές ότι μόνο για τη ΔΕΗ το κόστος είναι 3.500 ευρώ ανά λογαριασμό. Παρατήρησε δε ότι επειδή πρόκειται για αίθουσα παραστάσεων χορού, η σκηνή είναι τεράστια και οι θέσεις των θεατών σχετικά λίγες για ένα τόσο μεγάλο κτήριο, κάτι που δε βοηθάει στο να υπάρχουν υψηλά έσοδα από εισιτήρια.

Βέβαια, στις επίσημες δηλώσεις του ο κ. Νίκας προσπάθησε να… στρογγυλέψει τις γωνίες. «Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να το ανοίξουμε στο Φεστιβάλ Χορού», με τη βοήθεια του εργολάβου ή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι την προσεχή Τετάρτη θα έλθει στην Καλαμάτα κλιμάκιο από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προκειμένου να ελέγξει τα μηχανικά μέρη της σκηνής. Όμως, για τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού ιδανική θα ήταν η σύσταση ενός Νομικού Προσώπου, πράγμα ανέφικτο την ώρα που καταργούνται χιλιάδες Νομικά Πρόσωπα ανά την Ελλάδα.

«Θα κάνουμε προσπάθεια να το λειτουργήσουμε με τρόπο αντίστοιχο με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά», ανέφερε ο δήμαρχος.
Καθοριστικής σημασίας θα είναι για την οικονομική επιβίωση αυτού του πολιτιστικού έργου, μοναδικού για την ελληνική περιφέρεια, η λειτουργία του ως συνεδριακού κέντρου, καθώς έχει σημαντικές δυνατότητες με τις 800 θέσεις καθημένων που διαθέτει η μεγάλη αίθουσα. Κάτι τέτοιο προφανώς υπερβαίνει τις δυνατότητες του Δήμου, δεδομένου ότι απαιτείται η δραστηριοποίηση ανθρώπων με γνώση της αγοράς, του πολιτισμού και των συνεδριακών εκδηλώσεων.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι, όταν ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος ζήτησε ένα (1) εκατομμύριο ευρώ για το ετήσιο κόστος λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου από το υπουργείο Πολιτισμού, του απάντησαν ότι δεν μπορούν να διαθέσουν ένα τόσο μεγάλο ποσό.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη