«Κλείνει» προσωρινά το θέμα με Αλευρά ο Τατούλης για το Παλιοροβούνι


Μπροστά στο κτήριο των πρώην Σχολών Παπαφλέσσα, στη συμβολή Φαρών και Κρήτης, ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες την εγκατάσταση εργοταξίου η ΤΕΡΚΑΤ ΑΤΕ, ανάδοχος του έργου κατασκευής μεγάλου πεζοδρομίου στη δυτική πλευρά της Φαρών, από τη Ναυαρίνου μέχρι τη Βασιλέως Κωνσταντίνου, καθώς και στη νότια πλευρά της οδού Πλάτωνος, από τη Φαρών μέχρι την Αριστομένους.
Ο ανάδοχος ετοιμάζεται για την έναρξη των εργασιών και μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταλάβει την εργοταξιακή λωρίδα στη δυτική πλευρά της Φαρών.
Υπενθυμίζεται πως με την έναρξη των εργασιών θα απαιτηθούν ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης, επειδή θα δημιουργηθεί εργοταξιακή λωρίδα με κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος.
Αυτή θα εκτείνεται επί της δυτικής πλευράς της οδού Φαρών, από την οδό Ναυαρίνου μέχρι την οδό Κρήτης, και το πλάτος του οδοστρώματος που θα απομένει θα είναι 6 μέτρα. Επίσης, θα είναι δυνατή η διέλευση από τις κάθετες οδούς, καθώς και η ομαλή και όσο το δυνατόν ανεμπόδιστη κίνηση των διερχόμενων πεζών και των παρόδιων ιδιοκτητών.  Η υλοποίηση του έργου θα αρχίσει από το τμήμα μεταξύ Κρήτης και Ναυαρίνου.
Επισημαίνεται ότι θα εγκατασταθεί κατάλληλη εργοταξιακή σήμανση, η οποία θα είναι εμφανής και τη νύχτα, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα πεζών και οχημάτων.
 
ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Για την εκτέλεση των εργασιών, οι ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης που θα ισχύσουν, μέχρι την ολοκλήρωσή τους, στο τμήμα από τη Ναυαρίνου έως την Κρήτης (περίπου δύο μήνες), είναι οι ακόλουθες:
α) απαγόρευση της στάθμευσης στην οδό Φαρών από την οδό Κρήτης έως την οδό Ναυαρίνου
β) προσωρινή μεταφορά της πιάτσας ταξί από το τέρμα της οδού Φαρών στην οδό Ναυαρίνου.

 
του Αντώνη  Πετρόγιαννη