Παρουσίαση του προγραμματισμού στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Εντείνει η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας τις προσπάθειές της για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021. Σήμερα, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να συγκροτήσει τη σημαντικότερη των επιτροπών, για την προώθηση της προσπάθειας αυτής, ενώ προχθές ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας παρουσίασε την υποψηφιότητα της Καλαμάτας στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.
Συγκεκριμένα, σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συγκροτηθεί η Επιτροπή Πολιτιστικού Σχεδιασμού, η οποία θα σχεδιάσει το δεκαετές πρόγραμμα πολιτιστικής ανάπτυξης της Καλαμάτας αλλά και θα ορίσει την Επιτροπή Προγράμματος, η οποία θα δημιουργήσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν το 2021, εφόσον η Καλαμάτα επιλεγεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Όπως αναφέρει η προχθεσινή ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, «ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από το Ν. Μπασακίδη, δημοτικό σύμβουλο, που έχει εξουσιοδοτηθεί να χειρίζεται τα θέματα της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, καθώς και τον Έκτορα Τσατσούλη, εκτελεστικό διευθυντή και διευθυντή του Γραφείου Υποψηφιότητας του “Καλαμάτα 2021”, μετέβη προχθές στην έδρα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη (…) και παρουσίασε στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου τις επιδιώξεις της Καλαμάτας, το σκοπό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, το σχέδιο της Καλαμάτας και την οργανωτική πορεία μέχρι την ανάδειξη της πόλης που θα ονομασθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021», σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου.
Επισημαίνεται ακόμη ότι «οι εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας ζήτησαν τη συνδρομή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συναποφασίσθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Πανεπιστημίου, για την προώθηση της υποψηφιότητας της Καλαμάτας.
Από την αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας τονίσθηκε πόσο μεγάλη σημασία έχει η Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το Πανεπιστήμιο και την προοπτική του. Σημειώνεται πως είναι δυνατή η διασύνδεση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τα Πανεπιστήμια πόλεων που υπηρέτησαν το θεσμό αυτό (είναι συνήθης πρακτική) μέχρι τώρα.
Στην περίπτωση που επιλεγεί η Καλαμάτα, έχει να ωφεληθεί ολόκληρη η νότια Πελοπόννησος τουλάχιστον, καθώς οι μεγάλες πόλεις της με το νέο αυτοκινητόδρομο απέχουν μεταξύ τους 30 με 40 λεπτά. Φυσικά, δεν υπάρχει αντιπαλότητα με καμία συνυποψήφια πόλη».