Χαροπαλεύει 11χρονος από μαχαιριές στον θώρακα


Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
Έντεκα τόνοι ελαιολάδου φορτώθηκαν χθες το πρωί σε κοντέινερ για την Αυστραλία από το δραστήριο Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαργαλιάνων. Πρόκειται για εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, σε πεντόλιτρα, με την επωνυμία «Πιθάρι», το οποίο φιλοδοξεί να κερδίσει την αγορά της Μελβούρνης, αλλά και ολόκληρης της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Κι αυτό, γιατί ο Γαργαλιανιώτης Κώστας Ανδρώνης, με συνεργάτες του, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, διαθέτει δύο χιλιάδες σημεία πώλησης δικών του προϊόντων και δίκτυο έτοιμο για την προώθηση του ελαιολάδου από τους Γαργαλιάνους!
Αυτή, μάλιστα, είναι η δεύτερη μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα μέσα σε λίγες εβδομάδες, καθώς είχε προηγηθεί κοντέινερ που φορτώθηκε για την Κίνα.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων, με τους ανθρώπους του που αγαπάνε το λάδι και την περιοχή και πασχίζουν για την προβολή και προώθησή του, προσέχοντας πάντα να έχουν άριστη ποιότητα, γνωρίζουν πως μόνο με την ποιότητα, την τυποποίηση και την εξαγωγή μπορούν να ενισχύσουν το προϊόν τους και να έχει αποτέλεσμα ο μόχθος τους. Γι’ αυτό προσπαθούν να κάνουν ανοίγματα σε αγορές με βήματα σταθερά, σημαντικά και μεθοδικά!
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Τάσος Προσηλιακός, σημείωσε: «Συνεχίζουμε το πρόγραμμα εξαγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων. Μετά το άνοιγμα στην Κίνα, ανοίγουμε έναν καινούργιο δρόμο, αυτή τη φορά στην Αυστραλία, στη Μελβούρνη. Ένας επιτυχημένος συμπατριώτης μας, επιχειρηματίας, ο Κώστας ο Ανδρώνης, ξεκινάει μια καινούργια δουλειά εμπορίας και προώθησης ελαιολάδου. Να ευχαριστήσουμε πολύ τον Νίκο τον Ανδρώνη, που είναι ξαδερφός του, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα για να ανοίξει αυτή η καινούργια δουλειά, η οποία πιστεύω ότι έχει μέλλον, είναι μεγάλη και θα έχουμε σίγουρα συνέχεια.
Παρότι χωρίς ΠΟΠ Καλαμάτας και τα συναφή, προσπαθούμε κι ανοίγουμε συνέχεια νέους δρόμους. Δυστυχώς, το ΠΟΠ το ’χουν κάποιοι για δικό τους όφελος, δύο – τρεις μεγαλοεπιχειρηματίες της Καλαμάτας. Από εκεί και μετά, έχοντας, πλέον, συμβόλαια υπογεγραμμένα και συμφωνίες, από τώρα μέχρι την εποχή της ελαιοσυγκομιδής θα χρειαστούμε γύρω στους 300 τόνους λάδι τυποποιημένο». Ακόμη ο πρόεδρος ανέφερε πως σε συμβούλιο το προηγούμενο βράδυ «για τους παραγωγούς αποφασίσαμε να έχουν μία εγγυημένη τιμή 2.75 συν ό,τι προκύψει εκκαθάριση στο τέλος της περιόδου».
Στο κοντέινερ φορτώθηκαν 2.500 πεντόλιτρα και 200 μπουκάλια του μισού λίτρου για δείγμα. Σημειώνουμε πως, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ανθρώπων του Συνεταιρισμού, φέτος, συνολικά, θα τυποποιηθούν περί τους 500 τόνους ελαιολάδου, ενώ τις προηγούμενες χρονιές τυποποιούσε γύρω στους 100 με 150 τόνους, μόνο για την Ελλάδα, με τον πρόεδρο να τονίζει ότι «αυτό θέλουμε, να έχει αξιοπρέπεια ο παραγωγός, να  ’χει τιμές (σ.σ. το λάδι) αξιοπρεπείς, να ’χουμε προϊόν με τιμή».
Και πρόσθεσε: «Η τυποποίηση είναι η μόνη ελπίδα που έχουμε».
Με τη σειρά του ο εξάδελφος του επιχειρηματία στην Αυστραλία Κώστα Ανδρώνη, που θα προωθήσει το λάδι, Νίκος Ανδρώνης, είπε: «Οι άνθρωποι εκείνοι, ο ξαδερφός μου και ένας συνεργάτης του, οι οποίοι ασχολούνται με το λάδι, είναι χαρακτήρες όπως είμαστε κι εμείς. Παίρνοντας το μπουκάλι ή το πεντόλιτρο, έτσι θα πάει στον καταναλωτή, είτε είναι εστιάτορας είτε είναι οικογένεια.
[…] «Η αγορά της Αυστραλίας είναι τεράστια. Εγώ, νομίζω ότι σε ένα χρόνο οι άνθρωποι που ασχολούνται θα έχουν πάνω από 200% αύξηση πωλήσεων».
Για το ενδιαφέρον εξαγωγής στην Αυστραλία, σημείωσε: «Ερχόμενος ο ξαδερφός μου εδώ πέρα, βλέποντας εγώ την κατάσταση που επικρατεί με την εμπορία του λαδιού, συζητώντας με όλους τους προέδρους και κυρίως εδώ με του Συνεταιρισμού, είδα ότι μπορεί να αναπτύξουμε το λάδι στην περιοχή της Αυστραλία και κυρίως της Μελβούρνης. Όμως, θα έχουμε σε όλη τη Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αποκλειστικότητα του λαδιού αυτού! Οπότε νομίζω ότι σε μια διάρκεια πάνω από ένα χρόνο θα έχουμε εδραιώσει μια πολύ καλή αγορά, με σταθερή και με ανοδική πορεία».