Με Κουλιέρη στο «τιμόνι» και στην Α2


Με πρόστιμα και απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων «αμύνεται» η Δημοτική Αρχή
 
Βάσει των διατάξεων του νόμου 1080/80, για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου απαιτείται ειδική άδεια που χορηγείται από το δήμαρχο μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου.
Η άδεια εκδίδεται πριν από τη χρήση του κοινόχρηστου χώρου και έχει διάρκεια για το έτος 2013 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου (εμπορικά καταστήματα, περίπτερα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος).
Οι επαγγελματίες έπρεπε να έχουν προβεί στην παραπάνω ενέργεια μέχρι το τέλος Μαρτίου. Επειδή, όμως, ένας μεγάλος αριθμός εξ αυτών δεν έχει καταβάλει τα χρήματα που αναλογούν, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Π. Μπουζιάνης, σε δηλώσεις του χθες το μεσημέρι, τόνισε ότι η Δημοτική Αστυνομία θα ξεκινήσει σχετικούς ελέγχους και θα προβαίνει σε επιβολή προστίμου, το οποίο θα είναι τριπλάσιο του αναλογούντος τέλους.
Σε περίπτωση που μετά την πρώτη αυτοψία οι επαγγελματίες δεν έχουν συμμορφωθεί με τα προαπαιτούμενα του σχετικού νόμου, τότε η Δημοτική Αρχή, ιδιαίτερα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων. Για το λόγο αυτό απηύθυνε έκκληση στους επαγγελματίες να προχωρήσουν σε διευθέτηση των οφειλών τους πριν ξεκινήσουν οι έλεγχοι.
Α.Π.