“Μαύρη Θύελλα” σάρωσε την κάτω Αχαγιά! (φωτογραφίες)


Η Καλαμάτα άλωσε την Αχαγιά καθώς επιβλήθηκε με 4-1 της Αχαϊκής στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής και συνέχισε νικηφόρα την πορεία της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η «Μαύρη Θύελλα» με τέσσερα όμορφα γκολ των Σαλαπάτα, Ηλιοπούλου (2), Καλαντζή, έφτασε σε καρέ νικών στη φετινή σεζόν, παρέμεινε σε τροχιά κορυφής και πλέον περιμένει τον Παναργειακό στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής την επόμενη αγωνιστική.
Η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά ήταν απόλυτα κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο και στο ματς που έγινε στο Δημοτικό στάδιο της Κάτω Αχαΐας αλλά επιπλέον είχε την αποτελεσματικότητα και τα τελειώματα που της έλειψαν σε προηγούμενα παιχνίδια.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το ματς με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς. Αφού πήραν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησαν κάποιες μικροευκαιρίες, έφτασαν για πρώτη φορά κοντά στο γκολ στο 23’ όταν μετά από σέντρα του Δημήτρη Μαρτίνου, ο οποίος «όργωσε» καθ΄ όλη την διάρκεια του ματς την αριστερή πλευρά, ο Ηλιόπουλος πλάσαρε άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.
Το γκολ ωστόσο για την Καλαμάτα δεν άργησε να έρθει καθώς στο 29’ μετά από σέντρα του ακούραστου και με πολλά χιλιόμετρα σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου, Σωτήρη Τσάτσου, ο Τέλης Σαλαπάτας πολύ καλά πλασαρισμένος μέσα στην περιοχή της Αχαϊκής κέρδισε την κεφαλιά και νίκησε τον Δρακόπουλο σημειώνοντας το 0-1 και ταυτόχρονα το 3ο του τέρμα στην σεζόν.
Το γκολ έδωσε επιπλέον ώθηση στην Καλαμάτα και στο 31’ ο Ηλιόπουλος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο διαιτητής υπέδειξε επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης.
Η επόμενη καλή στιγμή για την Καλαμάτα ήρθε στο 40’ όταν ο Τσάτσος άλλαξε ωραία τη μπάλα με τον Καλαντζή, ο τελευταίος σούταρε από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά από το δοκάρι του Δρακοπούλου.
Στο 43’ ο Σαλαπάτας, ο οποίος είχε πολύ καλές κινήσεις τόσο εντός όσο και εκτός περιοχής, έπιασε μακρινό σουτ, ο Δρακόπουλος έδιωξε με υπερένταση την μπάλα η οποία βρήκε το οριζόντιο δοκάρι από την πάνω πλευρά και κατέληξε κόρνερ.
Όσο ορεξάτος όμως ήταν στο πρώτο μέρος ο Αρκάδας επιθετικός, τόσο άτυχος στάθηκε με την έναρξη του β΄ μέρους. Σε μια διεκδίκηση της μπάλας, στην πρώτη ουσιαστικά φάση του β΄ ημιχρόνου, βρέθηκε να σφαδάζει στο έδαφος και αποχώρησε με θλάση στον δικέφαλο, όπως διαπιστώθηκε αργότερα.
Την παγωμάρα ωστόσο, στον πάγκο της Καλαμάτας, για τον τραυματισμό του Σαλαπάτα, διαδέχτηκαν οι πανηγυρισμοί για το δεύτερο γκολ της ομάδας στο 49’. Ο Σωτήρης Τσάτσος με την δεύτερη ασίστ του στο παιχνίδι έβγαλε τον Ηλιόπουλο τετ-α-τετ με τον Δρακόπουλο και ο επιθετικός της Καλαμάτας πλάσαρε εύστοχα για να γράψει το 0-2. Οι γηπεδούχοι έδειξαν να τα χάνουν και η Καλαμάτα βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει και πάλι με τον Ηλιόπουλο μετά από τέσσερα λεπτά. Ο Τσάτσος έκανε την μπαλιά, οι αμυντικοί απέτυχαν να διώξουν την μπάλα η οποία κατέληξε στον Ηλιόπουλο που με σουτ έγραψε το 0-3 στο 53’.
Η πρώτη σημαντική στιγμή για τους γηπεδούχους στο παιχνίδι ήρθε μόλις στο 57’ όταν ο Αποσκίτης έφτασε σε ευνοϊκή θέση μπροστά από τον Πάππο αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε απελπιστικά άουτ πάνω από την εστία του 28χρονου γκολκίπερ.
Η Καλαμάτα πέρασε και πάλι στην επίθεση και είχε δύο καλές ευκαιρίες με τον Δημητριάδη για να αυξήσει την διαφορά. Η πρώτη στο 59’ όταν το σουτ που επιχείρησε από πλάγια πέρασε μόλις άουτ και η δεύτερη στο 65’ όταν με ωραία λόμπα πέρασε την μπάλα πάνω από τον Δρακόπουλο που επιχειρούσε έξοδο αλλά στην τελευταία στιγμή είναι η μπάλα περάσει τη γραμμή έδιωξε ο Πετρόπουλος.
Ό,τι δεν κατάφερε όμως ο Εδεσσαίος επιθετικός το πέτυχε ο Χρήστος Καλαντζής στο 80’ όταν με ωραία εκτέλεση φάουλ από το ύψος της γραμμής της περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Δρακόπουλο στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του για 0-4. Οι γηπεδούχοι πέρασαν στην συνέχεια στην επίθεση για το γκολ της τιμής και τα κατάφεραν στο 85’ με ωραίο σουτ του Κωστή επίσης από το ύψος περιοχής (1-4).
Κίτρινες κάρτες: Μικελάτος 13’, Βαλσάμης 32’, Αποσκίτης 74’, Μπεκίρης 85’/ Χριστοφιλέας 18’, Τσάτσος 45’.
Αχαϊκή: Δρακόπουλος, Πετρόπουλος, Κωστής, Μπεκίρης, Διακάτος, Σαμίκος (54’ Νιάρος), Μητρόπουλος, Βαλσάμης, Φραγκούλιας (32’ Καζαντζής), Μικελάτος (35’ λ.τ. Μπουρδανιώτης), Αποσκίτης.
Καλαμάτα: Πάππος, Νιφορόπουλος, Μαρτίνος, Χριστοφιλέας (81’ Σκαρλάτος), Ρούσσης, Τσάτσος, Ηλιόπουλος (58’ λ.τ. Κουντάνης), Λουμπαρδέας, Σαλαπάτας (48’ λ. τ. Δημητριάδης), Σκάρος, Καλαντζής
  
 
Νίκος Κουρμπανάς: Καταπληκτικοί μέχρι το 3-0, συνεχίζουμε με ηρεμία και χαμηλούς τόνους
Ο τεχνικός της Καλαμάτας, Νίκος Κουρμπανάς, επισήμανε τα παρακάτω σχολιάζοντας την 4η νίκη της «Μαύρης Θύελλας» στην σεζόν: «Ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς. Η ομάδα πρέπει να κινηθεί σε χαμηλούς τόνους. Αυτό που μας ευχαριστεί επιπλέον είναι πως φύγαμε από το 1-0 και πήγαμε σήμερα σε πολλά γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο μπορώ να πω ότι ήταν καταπληκτική η ομάδα και μέχρι που έγινε το 3-0. Από εκεί και πέρα υπήρξε μια χαλαρότητα. Είναι φυσιολογικά στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να πηγαίνεις φουλ σε 90 λεπτά. Μετά πετύχαμε και τέταρτο γκολ με ωραίο φάουλ. Γενικά η ομάδα κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα. Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη και την προσπάθεια και στον κόσμο για τη συμπαράσταση. Ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος πολύ. Εμείς πρέπει να είμαστε πάντα σε ηρεμία, είτε σε άσχημα, είτε καλά αποτελέσματα, κάτι το οποίο έχουμε σαν ομάδα από την αρχή μέχρι το τέλος και από την κεφαλή μέχρι και τον τελευταίο που ασχολείται με την ομάδα. Ήρεμα λοιπόν και θα δούμε στην πορεία τι μπορούμε, που μπορεί να φτάσει η ομάδα».
 
 
 
Τσάτσος: Νίκες και στην συνέχεια
 Ο Σωτήρης Τσάτσος ο οποίος «έκοβε κι έραβε» για την «Μαύρη Θύελλα», στο Δημοτικό στάδιο της Κάτω Αχαΐας, δέχτηκε 4η κίτρινη κάρτα και θα απουσιάσει από ντέρμπι με τον Παναργειακό. Μιλώντας για την νέα μεγάλη νίκη της Καλαμάτας, ο 36χρονος άσος, επισήμανε:
«Κάναμε μια πολύ μεγάλη εμφάνιση η οποία έφερε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη εκτός έδρας. Είμαστε κυρίαρχοι στο ματς από το πρώτο λεπτό και σοβαροί, όπως πρέπει να είμαστε. Τελείωσε το παιχνίδι, κοιτάμε τη συνέχεια. Θέλουμε πλέον να κερδίσουμε και το επόμενο ματς, να βρεθούμε στην κορυφή. Συγχαρητήρια στα παιδιά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για τη συμπαράσταση». Ανμαφερόμενος στην συνέχεια, ο έμπειρος μέσος επισήμανε: «Πρέπει να είμαστε σοβαροί, όπως είμαστε και σήμερα και στο προηγούμενα ματς. Δεν χωρούν στραβοπατήματα στη Γ’ εθνική. Αν είμαστε σοβαροί, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ο μόνος αντίπαλος είναι ο κακός εαυτός μας».
 
 
Ηλιόπουλος: Σπουδαία νίκη, τώρα το ντέρμπι
Ο Κώστας Ηλιόπουλος «πυροβόλησε» δις και έφτασε τα 3 γκολ στην σεζόν. Μιλώντας για το ματς, είπε: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς σε μια δύσκολη έδρα. Καταφέραμε όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι να κερδίσουμε εύκολα. Πλέον κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι το οποίο είναι ένα ντέρμπι κορυφής απέναντι στον Παναργειακό. Όποτε και αν οριστεί να γίνει αυτό το ματς θέλουμε να κερδίσουμε και να φθάσουμε το στόχο μας, να πιάσουμε την πρώτη θέση. Είναι πολύ σημαντικό που η ομάδα για δεύτερο εκτός έδρας ματς καταφέρνει να πάρει τη νίκη και μάλιστα με ευρύ σκορ. Αφήνουμε πίσω όμως τη μεγάλη νίκη μια κοιτάζουμε μπροστά».
** Ο Ηλιόπουλος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και αντικαταστάθηκε αλλά η περίπτωσή του δεν εμπνέει ανησυχία.
 
 
Ευχαριστήριο για την φιλοξενία
 Η διοίκηση του ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την διοίκηση της Αχαϊκής για την άψογη φιλοξενία της οποίας έτυχε η αποστολή της Καλαμάτας στην κωμόπολη της Αχαΐας.


Η Αχαϊκή μειώνει στο 83ο λεπτό σε 1-4 

Ο Χρήστος Καλαντζής με απευθείας εκτέλεση φάουλ κάνει το 0-4 στο 78ο λεπτό !

Παραμένει το 0-3 στο 70ο λεπτό ενώ στο ’69 ο Δημητριάδης έχασε ευκαιρία για να κάνει 4 τα τέρματα της Καλαμάτας.

Με 2 γκολ του Ηλιόπουλου  με το ξεκίνημα της επανάληψης στο ΄50 και το ΄52  η Μαύρη Θύελλα έχει κάνει το 0-3 μέσα στην Αχαγιά !!! 

Με γκολ, κεφαλιά του Σαλαπάτα στο 29ο λεπτό, η Μαύρη Θύελλα προηγείται στην Αχαγιά της τοπικής Αχαϊκής με 0-1. 

Την αναμέτρηση παρακολουθεί αρκετός κόσμος εκ των οποίων οι γύρω στους 50 είναι οπαδοί της Καλαμάτας.

ΑΧΑΪΚΗ: Δρακόπουλος, Πετρόπουλος, Κωστής, Μπεκίρης, Διακάτος, Σαμίκος, Μητρόπουλος, Βαλσάμης, Φραγκούλιας, Μικελάτος, Αποσκίτης.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Νιφορόπουλος, Μαρτίνος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Τσάτσος, Λουμπαρδέας, Ηλιόπουλος, Σαλαπάτας, Καλαντζής, Σκάρος.