Κατεπείγουσα προκαταρκτική του εισαγγελέα στην Ασφάλεια για την υπάλληλο της Π.Ε. με το πλαστό απολυτήριο


Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τη δράση της 56χρονης υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας διέταξε χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, δίνοντας εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης στο διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, Βασίλη Τσιγαρίδη.
Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει να γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν έχουν διαρπαχθεί τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης και της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.
Ο κ. Σταύρου κινήθηκε αυτεπάγγελτα, μετά την έκταση που έχει πάρει το θέμα και τα δημοσιεύματα για τη δράση της υπαλλήλου.
 
Δεν υπάρχει το αρχείο επί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης
Χθες έληξε η προθεσμία που είχε διοικητικά η υπάλληλος να παρουσιασθεί στην υπηρεσία της στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και να δώσει εξηγήσεις, ενώ πλέον υπηρεσιακά τα ίχνη της έχουν εξαφανισθεί.
Η υπηρεσιακή επιτροπή που έχει συγκροτηθεί συνέχισε και χθες την καταγραφή όλων των εγγράφων και αρχείων που βρίσκονται στο γραφείο της υπαλλήλου και αναμένεται σήμερα – αύριο να ολοκληρωθεί.
Ωστόσο, πληροφορίες του «Θ» αναφέρουν ότι δεν έχει εντοπισθεί καθόλου το αρχείο της συγκεκριμένης υπαλλήλου τα χρόνια που ίσχυε ο θεσμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, οπότε, επίσης, ήταν υπεύθυνη για προμήθειες και διαγωνισμούς.
 
Στο Διοικητήριο ο Π. Τατούλης
Στο μεταξύ, χθες αργά το μεσημέρι, μετά τα εγκαίνια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, στα οποία παρευρέθη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και είχε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη και τον πρώην αντιπεριφερειάρχη και νυν πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας, Γιάννη Αργυράκη.
Ο κ. Τατούλης ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών, ενώ απαίτησε όλες οι διαδικασίες να προχωρήσουν πολύ γρήγορα και να υπάρξουν σύντομα αποτελέσματα.
Στο μεταξύ, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν ήδη απευθυνθεί σε δικηγόρο και ετοιμάζουν τις νομικές τους κινήσεις κατά της Περιφερειακής Ενότητας και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Πάντως, σύμφωνα με τη ΔΟΥ Καλαμάτας, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει τη δυνατότητα να εξαργυρώνει εγγυητικές επιστολές με εξουσιοδότηση μέχρι του ποσού των 3.000 ευρώ. Κι εκεί αναμένεται να ελεγχθούν όλοι οι φάκελοι που μπορεί να σχετίζονται με υποθέσεις της Περιφερειακής Ενότητας και της συγκεκριμένης υπαλλήλου, προκειμένου να διασταυρωθούν με τα στοιχεία της υπηρεσίας και να διαπιστώσουν μέχρι πού φτάνει όλη αυτή η ιστορία.
Πάντως, όλοι φοβούνται πως η υπόθεση έχει τεράστιες διαστάσεις και ακόμα βλέπουν την κορφή της, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως δύο ημέρες τώρα είναι κεντρικό θέμα συζήτησης σε στέκια της πόλης. 

Της Βίκυς Βετουλάκη