«Φωτιές» έχει ανάψει στις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας η υπόθεση της υπαλλήλου που βρέθηκε να έχει καταθέσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου και κατηγορείται για πλαστογραφία.
Καθώς η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε ενεργή συμμετοχή για πολλά χρόνια σε διαγωνισμούς προμηθειών, αλλά ήταν και η υπεύθυνη υπηρεσιακά για το έργο της μεταφοράς μαθητών, οι υπηρεσίες προβληματίζονται από καταγγελίες ιδιοκτητών ταξί που έχουν αρχίσει να φτάνουν στην Περιφερειακή Ενότητα και αφορούν εγγυητικές επιστολές και την είσπραξή τους.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Θανάσης Αθανασόπουλος, τονίζει μιλώντας στο «Θ» ότι ο Σύλλογος στηρίζει τα μέλη του, ακόμα και για λάθη που μπορεί να έγιναν από αμέλεια. Όχι, όμως, από δόλο.
Εγγυητικές επιστολές
Εντός των ημερών η υπάλληλος αναμένεται να απολογηθεί στην υπηρεσία της για το πλαστό απολυτήριο Λυκείου που κατέθεσε, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ερευνάται και η υπαλληλική της πορεία αυτά τα χρόνια.
Συγκεκριμένα, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», ιδιοκτήτες ταξί που αναλάμβαναν το έργο της μεταφοράς μαθητών έχουν καταγγείλει ότι οι εγγυητικές τους επιστολές έχουν εισπραχθεί. Την πληροφορία του «Θ» επιβεβαίωσε και υψηλό στέλεχος της Περιφερειακής Ενότητας, επισημαίνοντας παράλληλα πως πρέπει και θα ελεγχθεί κατά πόσο είναι αληθινές αυτές οι καταγγελίες και αν συνδέονται με τη συγκεκριμένη υπάλληλο.
Σύλλογος Υπαλλήλων
Ερωτώμενος από το «Θάρρος» ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων, Θανάσης Αθανασόπουλος, καθώς πριν από λίγο καιρό υπήρξε κι άλλο κρούσμα υπαλλήλου με πλαστό πτυχίο, αυτή τη φορά είπε: «Η άποψη του Συλλόγου δεν μπορεί να είναι διαφορετική, παρά να καταδικάζει οποιοδήποτε τέτοιο γεγονός. Αυτές οι πρακτικές σπιλώνουν και συκοφαντούν το Δημόσιο. Αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα. Και βεβαίως, η κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει να πατάσσεται και πειθαρχικά και ποινικά. Ο Σύλλογος είναι κοντά στον εργαζόμενο, μέχρι την περίπτωση της αμέλειας. Ποτέ δε θα συμπαρασταθεί σε υπάλληλο που έχει υποπέσει σε παράπτωμα με δόλο. Δε μας χαροποιούν αυτά τα δύο περιστατικά, αλλά δε μας απογοητεύουν, διότι δεν είναι ο κανόνας αλλά οι εξαιρέσεις. Εδώ φαίνεται και η παθογένεια στον τρόπο των προσλήψεων των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς να γίνεται έλεγχος των βασικών δικαιολογητικών. Θα μπορούσε η αρμόδια υπηρεσία που κάνει τις προσλήψεις την ίδια στιγμή να διασταυρώνει με το Πανεπιστήμιο ή το σχολείο αν το πτυχίο ή το απολυτήριο είναι έγκυρο».
Της Βίκυς Βετουλάκη