«Ερωτας», ψέματα και… ΕΥΠ: Αγρότισσα, έλεγε ότι ήταν πράκτορας. Ομως η «μυστική αποστολή» της, δεν ήταν άλλη από το να ξαφρίσει έναν εύπιστο Ροδίτη.
Αν για αυτή την ιστορία το ερώτημα είναι πόσα ψέμματα μπορεί να πει μια γυναίκα, τότε -μοιραία- πρέπει κάποιος, εξίσου, να αναρωτηθεί: πόσο εύπιστος μπορεί να γίνει ένας άντρας; Και τι μπορεί να συμβεί αν αυτός ο άντρας και εκείνη η γυναίκα, συναντηθούν;
Αγρότισσα στην… ΕΥΠ
Την ιστορία, δημοσιεύει η εφημερίδα Δημοκρατική της Ρόδου. Στο νησί συναντήθηκαν η Καλαματιανή αγρότισσα και ο Ροδίτης άντρας, τον Οκτώβριο του 2008.
Η αγρότισσα, συστήθηκε ως υπάλληλος της ΕΥΠ, αποσπασμένη από το υπουργείου Πολιτισμού, με μεγάλη περιουσία στην Αθήνα και στη Μάνη και ότι βρέθηκε για λόγους… υπηρεσιακούς στη Ρόδο. Τα κρατικά μυστικά, προφανώς δεν μπορούσε να του τα αποκαλύψει. Βρισκόταν σε… μυστική αποστολή -μην το ξεχνάμε.
Η σχέση τους, έγινε ερωτική. Εκείνη πήγαινε στη Ρόδο για λίγες μέρες και (πάντα για λόγους υπηρεσιακούς) επέστρεφε στη βάση της. Ζωή «συναρπαστική», αλλά και «πικρή»: Ο πατέρας της βαριά άρρωστος και ο αδελφός της… έπεσε θύμα απαγωγής. Οι απαγωγείς ζητούσαν 1.000.000 ευρώ ως λύτρα. Χρειαζόταν επειγόντως χρήματα… (δεν πρόκειται για σενάριο ταινίας, μην το ξεχνάμε, πρόκειται για άλλου τύπου «σενάριο»).
Ο άντρας, την πίστεψε. Του είχε τάξει και γάμο -και μετάθεση στη Ρόδο -και έρωτα -και ζωή κοινή -και όλα. Της έδωσε 28.000 ευρώ. Για τον αδελφό. Που απήχθη. Και που μετά ξεναεμφανίστηκε στη ζωή του ως συνέταιρος. Αφού ξεπέρασε τα τραύματα από την απαγωγή του, είπε να φτιάξει μια εταιρεία µε σκοπό την πώληση στη Ρόδο τοπικών προϊόντων της Μάνης και της Καλαµάτας. Αλλα 35.000 ευρώ, ο Ροδίτης. Η γυναίκα, όμως δεν σταμάτησε εκεί: Του είπε ότι είχε μπει εγγυήτρια σε δάνειο και ότι έπρεπε να καταβάλει άµεσα στην τράπεζα 16.000 ευρώ. Τον έπεισε να της δώσει και αυτά τα λεφτά.
…και έγινε Φαντομάς
Μετά από όλα αυτά, η… πρακτόρισσα – αγρότισσα, έγινε Φαντομάς! Δεν ξαναπήγε στη Ρόδο, δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά του. Κι όταν με την επιμονή του εκείνος την εντόπισε, εκείνη είχε άλλη μια ιστορία ακόμη πιο «τραγική» να πει: Οτι πατέρας της είχε πεθάνει, ότι ο αδερφός της -µε τον οποίο επρόκειτο ο Ροδίτης να συνεταιριστεί- είχε αυτοκτονήσει, ότι εξαιτίας αυτών των γεγονότων ήταν σε άσχηµη ψυχολογική κατάσταση και ότι ήθελε λίγο καιρό να µείνει µόνη της «…για να συνέλθει».
Κάπου εκεί, ο άντρας άρχισε να ψάχνει την αλήθεια. Δεν ήταν δύσκολο να την ανακαλύψει. Η ίδια, η ΕΥΠ, ο πατέρας, ο αδελφός, η περιουσία, όλα ήταν ψέμα. Η αλήθεια ήταν ότι η γυναίκα ήταν μια αγρότισσα, μητέρα τριών παιδιών. Ισχυρίστηκε ότι ο άντρας γνώριζε την αλήθεια και ότι της έδινε λεφτά για να την κρατήσει κοντά του.
Το δικαστήριο δεν την πίστεψε. Της επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως. Η γυναίκα ερημοδικάστηκε και θεωρείται πλέον φυγόποινη. Πού βρίσκεται; Αγνωστο. Ποιο «ρόλο» έχει βρει; Ποια ιστορία έχει στο μυαλό της; Αγνωστο.
πηγή: thetoc.gr