«Ιδανικές φωνές κι αγαπημένες…»


Ο Αστέρας Βαλύρας ήταν ο μεγάλος νικητής στον αγώνα μπαράζ παραμονής στη Β΄ Τοπική κατηγορία, που διεξήχθη  το απόγευμα στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, καθώς επικράτησε με 2-1 της Θύελλας Χαρακοπιού.

Οι κιτρινόμαυροι της Ιθώμης και η Θύελλα Χαρακοπιού, κατέλαβαν την 12η θέση στους δύο ομίλους της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, και μέσω του χθεσινού μπαράζ διεκδικούσαν την σωτηρία.

Ο Αστέρας Βαλύρας με τη νίκη του στο μπαράζ εξασφάλισε την παραμονή στη Β΄ Τοπική, ενώ η Θύελλα Χαρακοπιού υποβιβάστηκε έπειτα από δύο χρόνια στη Γ΄ Τοπική κατηγορία. Στο χθεσινό μπαράζ επιβεβαιώθηκε, γι’ ακόμη μία φορά, ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, που αναφέρει ότι όταν χάνεις ευκαιρίες (και μάλιστα κλασικές), θα δεχθείς γκολ και μοιραία θα γνωρίσεις την ήττα.

Έτσι λοιπόν η Θύελλα Χαρακοπιού ήταν καλύτερη, έχασε πέναλτι, είχε δύο δοκάρια και αρκετές ευκαιρίες.
Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας Βαλύρας που περιορίστηκε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο σε παθητικό ρόλο,  κατάφερε να αξιοποιήσει δύο από τις ευκαιρίες του, παίρνοντας τη σπουδαία νίκη.
 
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
10΄ ο Θύμιος Κορομηλάς φάνηκε ν’ ανατρέπει μέσα στην περιοχή τον Γιάννη Αθανασόπουλο, ο διαιτητής Ηλίας Αλεξέας έδειξε να συνεχιστεί το ματς.
15΄ ο Θεόδωρος Γιαννόπουλος ανέτρεψε στην περιοχή τον Πέτρο Βρυώνη, και ο διαιτητής Ηλίας Αλεξέας έδωσε το πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Γιάννης Αθανασόπουλος, ο Δημήτρης Χριστόπουλος όμως απέκρουσε στη γωνία του, ο τερματοφύλακας Χριστόπουλος έχασε τους φακούς του και υπήρξε 5λεπτη διακοπή.
22΄ ο Γιάννης Αθανασόπουλος σέντρα – σουτ, ο Πέτρος Βρυώνης δεν μπόρεσε να πλασάρει.
24΄ο Δημήτρης Ζάγουρας δεν μπόρεσε να πλασάρει υπό την πίεση του Κώστα Βασιλόπουλου.
35΄ο Παναγιώτης Παντ. Βσιλογιαννακόπουλος ωραίο γύρισμα, ο Φώτης Μουρδουκούτας διαγώνιο σουτ, η μπάλα στο δοκάρι και άουτ.
55΄ ο Μιχάλης Στασινόπουλος δυνατό σουτ, ο Δημήτρης Χριστόπουλος απέκρουσε, ο Χρήστος Μάραντος δυνατό σουτ, η μπάλα στο κάθετο δοκάρι.
60΄ ο Δήμος (γνωστός και ως Ντάιμον) Μανιάτης μ’ εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, άνοιξε το σκορ μέσα σ’ έξαλλους πανηγυρισμούς από τον πάγκο και τους φιλάθλους του Αστέρα Βαλύρας.
68΄ο Κώστας Γιαννόπουλος φοβερή μπροστινή μπαλιά στον Δημήτρη Ζάγουρα, που έφυγε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, πλάσαρε τον Νικόλη, διαμορφώνοντας το 0-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
76΄ ο Γιάννης Αθανασόπουλος με πλασέ, μείωσε σε 2-1, κάτω από έντονους πανηγυρισμούς του πάγκου και των φιλάθλων.
91΄ Ο Στρατής πλασέ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, ο τερματοφύλακας όμως Νικόλης απέκρουσε λίγο πριν τη γραμμή.
93΄ ο Μιχάλης Στασινόπουλος, γύρισμα, ο Παναγιώτης Αδ. Βασιλογιαννακόπουλος, διαγώνιο σουτ από το ύψος του πέναλτι η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Ηλία Αλεξέα. Βοηθοί ήταν οι Σταύρος Λάμιας και Μάριος Καρβούνης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ (Θωμάς Στρατής): Χριστόπουλος, Β. Μπουρίκας, Ηλ. Μπουρίκας (86΄ Καίσαρης), Ηλιόπουλος, Μανιάτης, Κορομηλάς, Στρατής, Δ. Σιάγκρης, Ζάγουρας, Κ. Γιαννόπουλος, Θ. Γιαννόπουλος (65΄ Καφκούλας).
ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ (Χρήστος Μάραντος, Γιάννης Αθανασόπουλος): Νικόλης, Μιχαλόπουλος, Μ. Στασινόπουλος, Κ. Βασιλόπουλος, Κουφόγιωργας (72΄ λ. τρ. Π. Αδ. Βασιλογιαννακόπουλος), Βρυώνης, Π. Παντ. Βασιλογιαννακόπουλος, Μάραντος, Α. Στασινόπουλος, Μουρδουκούτας (69΄ Σαρδέλης), Αθανασόπουλος.
Παρατηρητές αγώνα ήταν οι Χρήστος Κότσαρης, Ζαχαρίας Κατσούλης, ενώ γιατρός ο Γιάννης Στεφανούρης.

Τον αγώνα μπαράζ παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 φίλαθλοι (τόσο οι φίλοι του Αστέρα Βαλύρας, όσο και της Θύελλας Χαρακοπιού έδωσαν εντυπωσιακό παρών).
Στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, διακρίναμε μεταξύ άλλων τον πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας Νίκο Κοσσάρη, τον Γ.Γ. της ΕΠΣΜ Αντώνη Τουρλομούση και το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ Ανδρέα Μιχαλακέα.
Τόσο οι φίλοι του Αστέρα Βαλύρας, όσο και της Θύελλας Χαρακοπιού, είχαν αναρτήσει στην κερκίδα μεγάλα πανό με το σήμα ων ομάδων τους.
Στα γκολ που πέτυχε ο Αστέρας Βαλύρας έγινε ρίψη πολυάριθμων κροτίδων.