Σε κλίμα έντασης και αγανάκτησης η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τους αθίγγανους (φωτογραφίες και βίντεο)

Σε κλίμα έντασης και αγανάκτησης η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τους αθίγγανους (φωτογραφίες και βίντεο)

Κλίμα αγανάκτησης και τεταμένη ατμόσφαιρα επικράτησαν στη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την κατεδάφιση του παράνομου καταυλισμού των αθιγγάνων στην Αγία Τριάδα.


Το πρωί ο δήμαρχος Π. Νίκας είχε σειρά επαφών με κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα για την εκτέλεση της απόφασης κατεδάφισης, ενώ είχαν ειδοποιηθεί να είναι παρόντες στη συνεδρίαση και κάτοικοι από την περιοχή της Αγίας Τριάδας.


Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για κατεδάφιση του καταυλισμού έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όμως δεν υπάρχει λύση όσον αφορά στη μετεγκατάσταση των τσιγγάνων.


Έχει ήδη προαναγγελθεί από το δήμαρχο ότι η κατεδάφιση θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου, ενώ φέρεται αποφασισμένος να στείλει τους τσιγγάνους στην κατασκήνωση της Μπιρμπίτας, αν και όπως εξήγησε η ημερομηνία μπορεί να αλλάξει χωρίς όμως να γίνει γνωστή η νέα ημερομηνία.


Βέβαια, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία και είναι ο κύριος του χώρου, υποστηρίζει ότι στην κατασκήνωση δεν πληρούνται οι συνθήκες για ανθρώπινη διαβίωση, ενώ ο Συνήγορος του Πολίτη εκφράζει ενστάσεις, ζητώντας να διασφαλιστεί η κοινωνική ειρήνη και ασφάλεια.


Να σημειωθεί πως στην πρόσκληση για την κατεπείγουσα συνεδρίαση αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι «ο κατεπείγων χαρακτήρας της συνεδρίασης έγκειται στο γεγονός ότι η ως άνω απόφαση (κατεδάφισης) πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα, ύστερα μάλιστα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το ανωτέρω θέμα ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας και προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταστέγαση της ευπαθούς αυτής κοινωνικής ομάδας πριν από την έλευση της χειμερινής περιόδου».
Α.Π.