Εικοσιτετράωρη απεργία για την Πρωτομαγιά κήρυξε η ΓΣΕΕ


ΑΔΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΩΝ ΑΧΑΙΩΝ
 
Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ, ΑΠΕΒΑΛΛΕ ΤΟΝ Ι. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Ο ΜΠΙΖΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ»

 
 
Του Νίκου Μπαλόπουλου
φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
 
Το όνειρο του Μεσσηνιακού για διάκριση στο θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος, έσβησε το απόγευμα με τον πλέον άδοξο τρόπο. Το Καλαματιανό Σωματείο γνώρισε την ήττα από τον Ατρόμητο Λάππα με σκορ 1-0 στο παιχνίδι της 1ης φάσης του θεσμού, που έγινε στο γήπεδο του Κορδία και όχι στο «Σταύρος Παπαδόπουλος» –  λόγω του προβλήματος που προέκυψε με την άδεια λειτουργίας του – και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού, όμως η πίκρα και η απογοήτευση ήταν στοιχεία έκδηλα καθώς ο αποκλεισμός κάθε άλλο ως επιστέγασμα των Αχαιών ήρθε. Οι πράσινοι ήταν ανώτεροι, αποδεικνύοντας απέναντι σ’ ένα σωματείο που έκανε πρωταθλητισμό στον 6ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής, ότι έχουν τα φόντα να κάνουν σημαντικά βήματα προόδου, και είδαν τα όνειρά τους να γκρεμίζονται, κυρίως λόγω της λανθασμένης απόφασης του διαιτητή Διαμαντόπουλου, στο 75ο λεπτό του αγώνα. Ο Αρκάς ρέφερι έκλεισε τα μάτια στην ανατροπή του Ι. Καλογερόπουλου από τον Κυριαζόπουλο, αποβάλλοντας μάλιστα στη συνέχεια τον παίκτη του Μεσσηνιακού με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η βάση αυτή ήταν που σημάδεψε το ματς και ουσιαστικά καθόρισε το αποτέλεσμα, αφού οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι την αρνητική τους υπεροχή, πέτυχαν το γκολ το οποίο έκανε τη διαφορά στο 82΄ με τον Μεσσήνιο αμυντικό Άγγελο Μπίζο και πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.
Και μπορεί να προκύπτει μεγάλη πίκρα και απογοήτευση λόγω του άδικου αποκλεισμού, ωστόσο η εμφάνιση των πρασίνων αφήνει πολλές υποσχέσεις εν όψει των μπαράζ ανόδου. Μολονότι κάποια μεγάλα ατού του Μεσσηνιακού δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και παρότι υπήρχε κούραση από τις συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις που έγινε μεγαλύτερη λόγω του πλαστικού χλοοτάπητα του γηπέδου – και οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν σ’ αυτό το στοιχείο, αφού χρησιμοποιούν επίσης γήπεδο με φυσικό χορτάρι – ο Μεσσηνιακός ήταν πολύ ανώτερος και θα  μπορούσε να καθαρίσει το ματς από το πρώτο μέρος. Δεν το έκανε αυτό, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες και η έμπειρη ομάδα του Ατρομήτου το εκμεταλλεύτηκε στην επανάληψη όταν και εμφανίστηκε πιο απειλητική. Δέχθηκε ως δώρο και την απόφαση του ρέφερι στο 75΄ και πανηγύρισε στο τέλος την πρόκριση, που φάνηκε να τους απασχολεί σημαντικά, μολονότι οφείλουμε ν’ αναφέρουμε ότι χρησιμοποίησαν πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές (Λαθύρης, Παναγιωτόπουλος, Ζέλιος, Α. Βέρρας).
 
ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ ΤΟ ΜΑΤΣ
6΄ από κόρνερ του Α. Καλογερόπουλου, ο Αθανασόπουλος έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
12΄ από διώξιμο των αμυντικών του Ατρομήτου, η μπάλα έφθασε στον Μπεγέτη, που έπιασε με δύναμη το σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, χωρίς όμως ν’ ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Τζουραμάνη.
31΄ από τα πόδια του Αντώνη Καλογερόπουλου, που ήταν ο πλέον δραστήριος παίκτης των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, τουλάχιστον σε δημιουργικό επίπεδο, ο Αθανασόπουλος έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έφυγε  άουτ. Ο επιθετικός του Μεσσηνιακού παρεμποδίστηκε είναι η αλήθεια από τον Κυριαζόπουλο, που χρησιμοποίησε έξυπνα το σώμα, δυσκολεύοντας το τελείωμα του Αθανασόπουλου.
33΄ από εκτέλεση φάουλ του Α. Καλογερόπουλου, ο Τζουραμάνης έδιωξε με τις γροθιές και η μπάλα έφθασε στον Δασκαλάκη, που έπιασε το μονοκόμματο σουτ, χωρίς όμως να νικήσει τον εξαιρετικό τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά και με τη βοήθεια της τύχης.
38΄ κεφαλιά του Δασκαλάκη από πολύ καλή θέση έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο πορτιέρο της ομάδας της Αχαΐας. Το εκτέλεσε από δεξιά ο Α. Καλογερόπουλος, ο Αθανασόπουλος βρέθηκε αμαρκάριστος στο πρώτο δοκάρι, όμως δεν βρήκε την μπάλα με το κεφάλι και ο Τζουραμάνης απομάκρυνε.
52΄ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ουσιαστικά για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Ο Λαθύρης έκανε ατομική προσπάθεια και έπιασε το συρτό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Νιάρχο να διώχνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.
54΄ προσωπική ενέργεια και γυριστό σουτ του Τσουλάκου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
60΄ κομπίνα των παικτών του Μεσσηνιακού σε κόρνερ από αριστερά του Καλογερόπουλου, με τον Αργυρόπουλο να πιάνει ένα φοβερό βολέ από το ύψος της περιοχής, και τον Τζουραμάνη να κάνει την επέμβαση του αγώνα διώχνοντας σε κόρνερ.
69΄ κάθετη πάσα του Χ. Βέρρα για τον Λαθύρη, που βγήκε στην πλάτη του Αρβανίτη – ο παίκτης του Μεσσηνιακού συνάντησε αρκετά προβλήματα κόντρα στον ταχύτατο πιτσιρικά του Λάππα – και μπήκε μόνος από δεξιά, αλλά το σουτ ήταν άσχημο και η μπάλα έφυγε άουτ.
75΄ σημείο αναφοράς το συγκεκριμένο χρονικό σημείο του αγώνα, αφού πολλά κρίθηκαν στην αποβολή του Γιάννη Καλογερόπουλου. Ο παίκτης του Μεσσηνιακού πέρασε από δεξιά τον Σανδραβέλη, και έκανε στη συνέχεια ωραία προσποίηση στον Κυριαζόπουλο μέσα στην περιοχή του Ατρομήτου και ο αμυντικός των φιλοξενουμένων τον βρήκε στην προσπάθειά του να απομακρύνει. Ο Καλογερόπουλος βρέθηκε στο έδαφος και όλοι θεώρησαν ότι ο κ. Διαμαντόπουλος θα έδινε την εσχάτη των  ποινών, αλλά είχε διαφορετική άποψη, δείχνοντας την κίτρινη στον ποδοσφαιριστή των πρασίνων που ήταν η δεύτερη στο ματς (είχε προηγηθεί η πρώτη στο 41΄).
Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες προς τον Αρκά ρέφερι, που έδειχνε πάντως ανένδοτος, απομακρύνοντας από τον πάγκο του Καλαματιανού Σωματείου τον Γιώργο Κατσούλη.
82΄ σουτ του Αγγ. Βέρρα έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε διαγώνια στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου πετάχτηκε ο Κορωναίος αμυντικός του Ατρομήτου Άγγελος Μπίζος, και εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της άμυνας, δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να τη σπρώξει στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Νιάρχου (1-0).
90΄ μεγάλη φάση για τον Μεσσηνιακό να φθάσει στην ισοφάριση, όταν από κεφαλιά πάσα του Χελά ο Τσουλάκος βγήκε τετ-α-τετ με τον Τζουραμάνη, όμως δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων μπλόκαρε σωτήρια.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Mία ήταν η δύσκολη φάση του αγώνα και ο διαιτητής Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία, φαίνεται ότι πήρε τη λανθασμένη απόφαση, που έκρινε κατά πολύ το ματς. Όσον αφορά την παρουσία του στα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού, πλην της κομβικής φάσης του 75ου λεπτού, ήταν σχεδόν αλάνθαστη, όπως άλλωστε και των βοηθών του κ.κ. Βεργέτη, Δημογέροντα, επίσης από τον Σύνδεσμο της Αρκαδίας.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ι. Καλογερόπουλος (41΄) – Μπίζος (36΄), Ν. Γραμματικόπουλος (84΄).
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ι. Καλογερόπουλος (2 κίτρινες)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Νιάρχος, Ι. Καλογερόπουλος, Αρβανίτης (85΄ Χελάς), Κουρεντζής, Δασκαλάκης, Κωνσταντόπουλος, Αργυρόπουλος, Α. Καλογερόπουλος, Αθανασόπουλος, Τσουλάκος, Μπεγέτης.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ: Τζουραμάνης, Χ. Βέρρας, Μπίζος, Σανδραβέλης, Νικολόπουλος, Κυριαζόπουλος, Παναγιωτόπουλος (70΄ Ζέλιος), Ντόμας, Λαθύρης (77΄ Ζώτος), Ν. Γραμματικόπουλος, Γ. Γραμματικόπουλος (66΄ λ. τρ. Αγγ. Βέρρας).
 
«Τ’ άκουσε» ο Διαμαντόπουλος
Τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του τεχνικού επιτελείου αλλά και κάποιων φίλων του συλλόγου, δέχθηκε ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Διαμαντόπουλος, μετά την ολοκλήρωσή της. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, τον θεώρησαν υπεύθυνο για τον αποκλεισμό του Μεσσηνιακού, κυρίως λόγω της υπόδειξής του στην κομβική φάση του 75΄, οπότε και απέβαλε τον Καλογερόπουλο.
 
Δ. Τσάκωνας: «Το λανθασμένο σφύριγμα έκρινε το ματς»
Άλλωστε και ο τεχνικός των «πρασίνων» Δημήτρης Τσάκωνας, σε δηλώσεις του στο «Θάρρος» στάθηκε στο συγκεκριμένο σφύριγμα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή του για την εμφάνιση της ομάδας του… «Νομίζω ότι η ομάδα στάθηκε πολύ καλά, ήμασταν ανώτεροι και ειδικότερα στο 1ο ημίχρονο χάσαμε σωρεία ευκαιριών. Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο και το λανθασμένο σφύριγμα του διαιτητή έκρινε το παιχνίδι».
 
 
Καμία ανησυχία για Ι. Καλογερόπουλο
Η αποβολή του Γιάννη Καλογερόπουλου, δημιούργησε μια μικρή αναστάτωση εν όψει της διεξαγωγής των αγώνων μπαράζ για το εάν ο έμπειρος ποδοσφαιριστής θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής. Οι άνθρωποι του Μεσσηνιακού θα στείλουν, ίσως και σήμερα, έγγραφο στην Ομοσπονδία, προκειμένου να λύσουν τα ερωτηματικά, ωστόσο σε πρώτη φάση φαίνεται πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία, καθώς είναι δύο διαφορετικοί θεσμοί.