Ευθύνες πάνω από πτώματα


Πρόταση – πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επισκεφθεί την Καλαμάτα
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Συνέχεια στο θέμα της δημιουργίας σωφρονιστικού καταστήματος στη Μεσσηνία είχαμε χθες, μετά τη συνάντηση που είχαν πρόσφατα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη τα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς (Μπάμπης Βακαλόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρης Τροχάτος) και ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου, Δημήτρης Καούνης.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Θόδωρος Μπρεδήμας, προέβη στις παρακάτω δηλώσεις: «Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν στο θέμα της ίδρυσης φυλακών στη Μεσσηνία.
Για το σκοπό αυτό επισκέφθηκα χθες (σ.σ. προχθές) Δευτέρα τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κωνσταντίνο Μαργέλη, ο οποίος και με ενημέρωσε για την πορεία του όλου θέματος. Η ίδρυση των φυλακών, όπως δήλωσε, είναι αναγκαία διότι δεδομένης της ύπαρξης του Εφετείου, καθίσταται επιβεβλημένη η ίδρυση δικαστικών φυλακών, πέραν των οικονομικών ωφελειών που θα προκύψουν για την περιοχή μας.
Για το σκοπό αυτό, θα επισκεφθώ εντός των ημερών τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στον οποίο θα μεταφέρω τις θέσεις του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, καθώς και την πρόσκλησή του να επισκεφθεί την Καλαμάτα, όπου θα έχει την ευκαιρία να τον τιμήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος, διότι ως Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Ε. Βενιζέλος, υπέγραψε το σχετικό Διάταγμα της ίδρυσης του Εφετείου στην Καλαμάτα, παρά τις υπάρχουσες, τότε, αντιδράσεις.»