Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στις 13 Απριλίου στην Καλαμάτα


Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Το έργο της ανάπλασης στην κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου αποτέλεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα αιτία και αφορμή να κατατεθούν αρκετές απόψεις για την αισθητική και ποιοτική του αξία. Όπως και να έχει το θέμα, η παρέμβαση ουσιαστικά τελείωσε. Όχι ολοκληρωτικά όμως.
Ο εργολάβος έχει ζητήσει δύο μήνες παράταση για την ολοκλήρωσή του από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας. Πάντως, οι εκκρεμότητες στην κεντρική πλατεία δεν είναι πολλές. Το κύριο ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι η σύνδεση του έργου με τη ΔΕΗ, ώστε να ηλεκτροφωτιστεί ολόκληρη η πλατεία και να λειτουργήσει και το καινούργιο σιντριβάνι. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει κλείσει αυτό το θέμα.
Οι υπολειπόμενες εργασίες αφορούν κυρίως την προμήθεια και εγκατάσταση του αστικού εξοπλισμού, όπως τα περίπου 45 παγκάκια που περιγράφει η μελέτη, καθώς και κάποια άλλα αντικείμενα, Επίσης, εξετάζεται από το Δήμο να ανατεθεί στον εργολάβο μια πρόσθετη εργασία, η αδιαβροχοποίηση του γρανίτη, ώστε αυτό το υλικό να διατηρείται καθαρό για να αναδεικνύεται η αξία του.
Στο έργο της πλατείας αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που σημείωσε ότι ξεκίνησε ο εργολάβος να απομακρύνει τα υλικά του από το έργο, ώστε να αποδοθεί το σύνολο της πλατείας στον κόσμο.
Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα πλατεία, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, δίδει τη δυνατότητα διοργάνωσης σειράς εκδηλώσεων για την προβολή της πόλης. Μια εκδήλωση με παμπελοποννησιακή απήχηση και συμμετοχή πρόκειται να διοργανωθεί στις 10 Μαΐου, την Παρασκευή της Λαμπροβδομάδας, όταν χορευτικοί σύλλογοι από όλη την Πελοπόννησο θα χορέψουν αργεντίνικο τάνγκο στην κεντρική πλατεία, με τη συμμετοχή δεκάδων χορευτών.