Την είδε … «Μπάγερν» ο Μεσσηνιακός, σκόρπισε με 9-3 τον Ολυμπιακό Καλαμάτας (φωτογραφίες)


Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν περί τα τέλη Μαΐου
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Το… όραμα του δημάρχου Παν. Νίκα να δημιουργηθεί ένα χώρος περιπάτου από το Ιστορικό Κέντρο μέχρι την παραλία της Καλαμάτας υλοποιείται σιγά σιγά, αφού δημοπρατήθηκε έργο ανάπλασης στο κέντρο της πόλης.
Πρόκειται για το πεζοδρόμιο της παλιάς Αστυνομίας (από Φραντζή έως Ξενοφώντος), έργο που θα δημιουργήσει, απ’ ό,τι φαίνεται, ιδανικό περιβάλλον για να ανοίξουν κι άλλες καφετέριες, με τη μετακίνηση και των δύο περιπτέρων από τους χώρους που καταλαμβάνουν.
Ο προϋπολογισμός της ανάπλασης, που θα γίνει σε χώρο 790 τετραγωνικών μέτρων περίπου, ανέρχεται στα 310.000 ευρώ, ενώ προσωρινή μειοδότρια αναδείχθηκε η Βασιλική Καραγιάννη, που προσέφερε έκπτωση ύψους 34,39%. Συνολικά στο διαγωνισμό συμμετείχαν έξι ενδιαφερόμενοι.
Σχετικά με το κόστος τώρα, που φαίνεται μεγάλο για ένα τόσο μικρό τμήμα, μπορεί ο προϋπολογισμός του έργου να είναι υψηλός, αλλά με την έκπτωση που θα δοθεί κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, θα μειωθεί αρκετά, είχε επισημάνει τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Παν. Νίκας. Είχε προσθέσει δε, ότι «οι δημότες δε θα πρέπει να βλέπουν μόνο τα έργα που γίνονται στην επιφάνεια. Στη συγκεκριμένη περιοχή θα γίνουν και σημαντικά έργα υποδομών, έτσι ώστε η παρέμβαση να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα».
Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα αρχίσουν περί τα τέλη Μαΐου.
Από την άλλη πλευρά, ο αρχιτέκτονας του Δήμου Καλαμάτας, Παν. Νασόπουλος, υπογράμμισε ότι ναι μεν το κόστος φαίνεται υψηλό, αλλά στην οδό Ξενοφώντος θα υλοποιηθεί ένα σημαντικό υδραυλικό έργο, του οποίου ο προϋπολογισμός καλύπτει μεγάλο κομμάτι της συνολικής δαπάνης.