«Αναθερμαίνουν» το αίτημα για φυλακές στη Μεσσηνία


ΕΠΙΣΚΕΨΗ Π. ΝΙΚΑ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
 
Περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ στα πεδινά διαμερίσματα
 
Ως απάντηση στην αυξανόμενη παραβατικότητα
 
Σε συνέχεια της συζήτησης που έγινε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παραβατικότητα μερίδας αθιγγάνων, ο δήμαρχος Παν. Νίκας επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι τον αστυνομικό διευθυντή Βασίλειο Γεωργακόπουλο και ακολούθως τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτριο Σταύρου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, ως αποτέλεσμα των παραπάνω πρωτοβουλιών, από σήμερα θα πυκνώσουν οι περιπολίες της ΕΛΑΣ (ομάδα ΔΙΑΣ) προς όλα τα πεδινά δημοτικά διαμερίσματα, ενώ κατά τις προσεχείς ημέρες ο δήμαρχος Καλαμάτας, μαζί με τον εισαγγελέα και τον αστυνομικό διευθυντή, θα επισκεφθούν δημοτικά διαμερίσματα τα οποία πλήττονται από την παραβατικότητα.
Σε δηλώσεις του ο κ. Νίκας συνέστησε για άλλη μια φορά ψυχραιμία και μίλησε για την αναγκαιότητα κυριαρχίας της λογικής.
Α.Π.
 


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
 
Ζητά λήψη μέτρων πριν χαθούν ανθρώπινες ζωές 
 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 
: Αστυνομικοί ερευνούν το καμένο φορτηγό του αθίγγανου, προχθές τα ζημερώματα στη Μεσσήνη   
 
«Πακέτο» στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικ. Δένδια, έστειλε χθες τα δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων, μαζί με μια επιστολή, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος. Θέμα της επιστολής, τι άλλο, η παραβατικότητα και η ανατίναξη ημιφορτηγού τσιγγάνου με εκρηκτικό μηχανισμό.
Όπως είπε ο κ. Αναστασόπουλος χθες στους δημοσιογράφους, είναι γνωστές οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, αλλά χωρίς χειροπιαστά αποτελέσματα και «μετά τον εκρηκτικό μηχανισμό και την πυρπόληση φορτηγού τσιγγάνου, περνάμε σε άλλη φάση της παραβατικότητας, με σοβαρότερους κινδύνους».
Κρίνοντας, όπως ανέφερε, από τους τίτλους των τοπικών εφημερίδων, δεν προοιωνίζονται ήρεμες εξελίξεις, αλλά αυτοδικία από πλευράς των πολιτών, αντίποινα και πιθανόν απώλεια ανθρώπινων ζωών.
«Τα στέλνω όλα αυτά στο αρμόδιο υπουργείο, με δική μου επιστολή, λέγοντας πως αν δεν πάρει μέτρα, δε γνωρίζουμε τι θα συμβεί. Ως Δημοτική Αρχή κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Έχουμε διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις και περιμένουμε άμεσες ενέργειες από το υπουργείο. Δεν πάει άλλο και δεν επιτρέπουμε, σε καμία περίπτωση, δάκρυα πάνω από θύματα», είπε χαρακτηριστικά.     
Παρέθεσε δε τις ενέργειες που έχουν γίνει, όπως η κοινοποίηση στους αρμόδιους φορείς της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης με την οποία αιτείται, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ειδικής αστυνομικής δομής (ΟΠΚΕ, ΤΑΕ, ΔΙΑΣ, ΣΙΓΜΑ κ.λπ.) με έδρα την Μεσσήνη και πεδίο δράσης όλο τον νομό, προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα τα προβλήματα παραβατικότητας.
 
Επιστολή σε Δένδια
Στην επιστολή του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καθημερινά, εγώ και οι συνεργάτες μου, αντιμετωπίζουμε πολίτες σε απόγνωση, εντονότατες διαμαρτυρίες και παράπονα δημοτών και φορέων.
Τα τελευταία γεγονότα  – ανατίναξη ημιφορτηγού τσιγγάνου με εκρηκτικό μηχανισμό –  καταδεικνύουν ότι ήδη έχουμε περάσει στη δεύτερη, χειρότερη και πλέον επικίνδυνη φάση παραβατικότητας. Με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε αντίποινα, αυτοδικίες και πολύ φοβάμαι σε απώλειες ανθρωπίνων ζωών.
Αυτή η γραπτή όχληση είναι η τελευταία από την πλευρά μας, δεδομένου ότι ως Δημοτική Αρχή έχουμε προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, αλλά χωρίς τη λήψη συγκεκριμένων και άμεσα υλοποιήσιμων μέτρων από την πλευρά του υπουργείου, το οποίο έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα, το αίσθημα ανασφάλειας και η παραβατικότητα θα κυριαρχούν, ενώ θα υπάρχουν απρόβλεπτες συνέπειες».   
 
Παραβατικότητα αντίβαρο της ανάπτυξης
Ακολούθως, επισήμανε: «Το ζήτημα της παραβατικότητας είναι ό,τι χειρότερο για τη Μεσσηνία, καθώς βγάζει αρνητική εικόνα προς τα έξω, άκρως αντιαναπτυξιακή και με αρνητικές εξελίξεις. Οι πολλές αεροπορικές συνδέσεις με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αλλά και η διαφαινόμενη και με προοπτική μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, έχει ως αντίβαρό της την παραβατικότητα».