Με Dean Karnazes ο σημερινός αγώνας δρόμου της Καλαμάτας και οι εκδηλώσεις στο Costa Navarino


Στις 9.30 σήμερα το πρωί θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία Καλαμάτας ο αγώνας δρόμου 15 χλμ., στο πλαίσιο του Navarino Challenge, που διοργανώνουν για 2η συνεχή χρονιά το τμήμα επιστήμης διαιτολογίας και διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με τη βοήθεια των Δήμων Πύλου Νέστορος, Τριφυλίας και από φέτος της Καλαμάτας και την υποστήριξη πάντα της Costa Navarino και του Westin Resort. Περίπου 200 δρομείς από τη Μεσσηνία και άλλες περιοχές αναμένεται να συμμετάσχουν, με κεντρικό πρόσωπο του διημέρου τον διάσημο Ελληνοαμερικανό υπερμαραθωνοδρόμο, Dean Karnazes, η παρουσία του οποίου αποτελεί μεγάλη τιμή για περιοχή μας, χαρίζοντας αίγλη και παγκόσμια προβολή. Ανεξαρτήτως δυνατοτήτων, οι αθλητές θα τερματίσουν στην πλατεία, διανύοντας την τελική ευθεία από την κορυφή του Πάρκου του ΟΣΕ, όλοι μαζί, μεταφέροντας τα μηνύματα του υγιούς αθλητισμού και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής  μέσα από την άθληση και τη σωστή διατροφή, στα πρότυπα της μεσογειακής δίαιτας, που είναι το άλλο σκέλος που προβάλλει το Navarino Challenge.
Η διαδρομή που θ’ ακολουθηθεί είναι: κάθοδος Αριστομένους και Ψαρών, δεξιά στην οδό Σαλαμίνος και πέρασμα δίπλα στη Μαρίνα Καλαμάτας, έως τον οικισμό του Κορδία, αναστροφή με προορισμό την ανατολική παραλία και τη Ναβαρίνου έως το Φιλοξένια και επιστροφή, με άνοδο στην οδό Μιαούλη και εν συνεχεία διανύοντας τον ποδηλατόδρομο που εφάπτεται στο Πάρκο του ΟΣΕ τερματισμός στην κεντρική πλατεία.
Επίτιμο μέλος του ΣΔΥΜ και δώρο από τον Σπαρταθλητή Κ. Γεωργιόπουλο
Δυναμικό «παρών» στο σημερινό αγώνα της Καλαμάτας θα έχει με αθλητές, αλλά και εθελοντές ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, το ΔΣ του οποίου αποφάσισε προχθές το βράδυ ν’ ανακηρύξει επίτιμο μέλος τον Dean Karnazes, με τον οποίο έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτεροι δεσμοί από την περυσινή του παρουσία στην περιοχή μας. Έτσι, στην εκδήλωση που θα γίνει στην κεντρική πλατεία μετά τον τερματισμό των 15 χλμ. (11.30 π.μ.-12 μ.) θα του απονείμουν τιμητική πλακέτα, ενώ ένα ξεχωριστό δώρο -ένα αγαλματίδιο του αρχαίου Λακεδαιμόνα βασιλιά και ήρωα των Θερμοπυλών Λεωνίδα- έχει ετοιμάσει για τον Ελληνοαμερικανό υπερ-δρομέα  ο Κώστας Γεωργιόπουλος, ο Μεσσήνιος με τις περισσότερες συμμετοχές στο Σπάρταθλο, που ετοιμάζεται να επαναλάβει τον άθλο Αθήνα-Σπάρτη το άλλο Σαββατοκύριακο…
 
Διήμερο εκδηλώσεων στο Costa Navarino
Ο αγώνας της Καλαμάτας είναι ένα μέρος μόνο των φετινών εκδηλώσεων του Navarino Challenge, επίκεντρο του οποίου παραμένει το Costa Navarino. Από τις 10.30 το πρωί και από τις 5.30 το απόγευμα θα γίνουν εκεί επιδείξεις και μαθήματα τάε κβον ντο από τον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ενώ στις 2.30 μ.μ. στη γειτονική θαλάσσια περιοχή  (μπροστά από το Navarino Dunes) θα αναλάβει δράση ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Σπύρος Γιαννιώτης. Στις 7 το απόγευμα θ’ ακολουθήσει η επιστημονική ημερίδα για την παιδική παχυσαρκία, με «κλειδί» τη μεσογειακή διατροφή

Την Κυριακή, το πρωί θα διεξαχθούν στην περιοχή αγώνες δρόμου (ημιμαραθώνιος, 5 χλμ, τρέξιμο και δυναμικό βάδισμα και 1 χλμ. για παιδιά).
Σημειώνεται ότι θα διατεθεί δωρεάν πούλμαν για τη μετάβασή στην Πυλία και τη συμμετοχή στον ημιμαραθώνιο, το οποίο θ’ αναχωρήσει από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας στις 7:00 το πρωί. Τηλέφωνα συνεννόησης: Γιώργος Μιχαλάκης, 6983512026 και Παναγιώτης Καμπάς, 6983511797.