Με την πρώτη νεροποντή…θυμήθηκε τα αντιπλημμυρικά ο δήμαρχος και σπεύδει στην…Αθήνα


ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ
 
Φθινοπωρινές πλημμύρες στους δρόμους της Καλαμάτας
 
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Η χθεσινή, κατά διαστήματα, ραγδαία βροχόπτωση, που ανήλθε σε 50 χιλιοστά μέσα σε διάστημα 4 ωρών περίπου, δεν προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας.
Τα σοβαρότερα, όπως αυξημένη ποσότητα υδάτων στα οδοστρώματα, παρατηρήθηκαν στις περιοχές του Νοσοκομείου, του Αντικαλάμου, του Praktiker, στον παλιό εθνικό δρόμο στην Αιθαία, στη Βέργα και στη Μικρή Μαντίνεια, καθώς και σε ορισμένες οδούς της Καλαμάτας.
Συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ προέβησαν στον καθαρισμό των δρόμων από φερτά υλικά και στην απόφραξη σημείων όπου εμποδιζόταν η ροή του νερού.
Επίσης, μικρή εισροή υδάτων σημειώθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Τέντα και στο Περιφερειακό Ιατρείο Θουρίας (είναι δημοτικό το κτήριο όπου στεγάζεται), προβλήματα τα οποία αντιμετωπίσθηκαν. Πάντως, παρά τις εκτιμήσεις της δημοτικής αρχής, αρ­κε­τοί δρό­μοι της συ­νοι­κί­ας Κορ­δί­α  πλημ­μύ­ρι­σαν με την πρώ­τη φθι­νο­πω­ρι­νή βρο­χή. Ορισμένοι, μάλιστα, από αυτούς εί­χαν με­τα­τρα­πεί, για αρκετό διάστημα, σε λί­μνες. Βέ­βαι­α δεν είναι η πρώ­τη φο­ρά που πλημ­μυ­ρί­ζει η πε­ρι­ο­χή καθώς το πρό­βλη­μα εί­ναι χρό­νιο.
Η ίδια εικόνα υπήρχε και στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας, όπου τα προβλήματα από τη χθεσινή πρωινή καταιγίδα ήταν αρκετά. Δρόμοι πλημμυρισμένοι σε διάφορες διασταυρώσεις, με τα πεζοδρόμια να έχουν γίνει ένα στο νότιο τμήμα του άξονα της Φαρών μέχρι την οδό Ναυαρίνου με τα… αυτοκίνητα. Τα φρεάτια δεν άντεξαν τον όγκο του νερού που δέχθηκαν, με συνέπεια οι επαγγελματίες της περιοχής να δίνουν…μάχη με τα νερά για αρκετή ώρα.
Σήμερα, πάντως, ο δήμαρχος θα θέσει το ζήτημα της άμεσης προώθησης των αποφασισμένων αντιπλημμυρικών (5,5 εκατ. ευρώ) από Θουρία μέχρι Νέδοντα, κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Ανάπτυξης.