Σημαντικές αλλαγές στο νέο νόμο για ναρκωτικά


Ψήφισμα 300 δημοτών για την παραβατικότητα των αθιγγάνων
 
Ο Δήμος Καλαμάτας κινεί τη διαδικασία διοικητικής αποβολής
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Την άμεση εφαρμογή των νόμων, την απομάκρυνση των παράνομα διαμενόντων αθιγγάνων και την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου όσον αφορά στην επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στην Αγία Τριάδα, πίσω από το πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο, ζητούν ενυπογράφως με ψήφισμα διαμαρτυρίας 300 κάτοικοι της περιοχής.
Το ψήφισμα κοινοποιείται στις Αρχές, μεταξύ αυτών και στο Δήμο Καλαμάτας, και επισημαίνεται πως «η καθημερινή μας ζωή στην περιοχή μας (…) έχει γίνει επικίνδυνη και αφόρητη λόγω της παράνομης εγκατάστασης αθιγγάνων και έντονης παραβατικής συμπεριφοράς των».
Επισημαίνεται πως ο Δήμος Καλαμάτας κινεί ήδη τη διαδικασία διοικητικής αποβολής των αθιγγάνων που έχουν καταλάβει παρανόμως δημοτικούς χώρους, με εντολή του δημάρχου Παν. Νίκα.
Ειδικότερα, οι κάτοικοι στην επιστολή τους αναφέρουν: «Η καθημερινή ζωή στην περιοχή μας έχει γίνει επικίνδυνη και αφόρητη λόγω της παράνομης εγκατάστασης αθιγγάνων και της έντονης παραβατικής συμπεριφοράς των.
Διακυβεύεται η δημόσια ασφάλεια, η υγεία από τις ποσότητες των σκουπιδιών, ενώ επιβαρύνονται οικονομικά όλοι οι δημότες της Καλαμάτας από την κλοπή και κατασπατάληση αγαθών, όπως νερό και ρεύμα.
Καθημερινά διαπράττονται αδικήματα: Προπηλακισμοί, κλοπές, ρευματοκλοπές από ΔΕΗ και πυρκαγιά στην περιοχή, παράνομη υδροληψία από ΔΕΥΑΚ και κατασπατάληση του νερού, ηχορύπανση, κατάληψη ιδιωτικών και δημοσίων χώρων (ΟΑΕΔ, ΟΕΚ), οδών και πλατειών, σωρεία υγειονομικών και πολεοδομικών παραβάσεων.
Προκαλούμαστε και κινδυνεύουμε εμείς και τα παιδιά μας από μια κοινωνική ομάδα η οποία έχει ευνοηθεί πλουσιοπάροχα από την Πολιτεία, με τη δωρεάν παραχώρηση οικιών και υπέρογκα χρηματοδοτικά προγράμματα (60.000 ευρώ για κάθε οικογένεια), χωρίς να αποδίδει στην πατρίδα αυτά που αποδίδουμε εμείς οι δοκιμαζόμενοι νομοταγείς πολίτες. Οι αρμόδιοι φορείς κωφεύουν και μας εμπαίζουν χρόνια.
Διαμαρτυρόμαστε για την υφιστάμενη απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή Αγίας Τριάδας Καλαμάτας. Καταγγέλλουμε την ολιγωρία των αρμόδιων φορέων και τους καθιστούμε υπεύθυνους για όποιο ατυχές περιστατικό ή έγκλημα συμβεί στην επίμαχη περιοχή.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την εκκαθάριση της περιοχής μας με κάθε νόμιμο και ένδικο μέσον. Ρωτάμε αν δύναται η Πολιτεία να προστατεύσει νομοταγείς πολίτες και τις περιουσίες των, για τις οποίες φορολογούμαστε, από καταπατητές, και αν όχι, τότε να μας υποδείξει πού πρέπει να προσφύγουμε για την επίλυση του προβλήματός μας, σε ποια οργάνωση, σε ποιο πολιτικό κόμμα;
Αιτούμεθα την άμεση εφαρμογή των νόμων, την απομάκρυνση των παράνομα διαμενόντων τσιγγάνων και την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου από τον αρμόδιο εισαγγελέα».