Παραίτηση Γκούμα με αιχμές κυρίως κατά Μανιάτη και Καραμπάτου


 

Το πρώτο της συμπόσιο γνωριμίας πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στο «Luna Lounge» στην Καλαμάτα η Λέσχη Γαστρονομίας Μεσσηνίας – «Γαστροναυτική Εκστρατεία».

Πρόκειται για ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια αγάπη για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, οι οποίοι, πέρα από τη διαδικτυακή επαφή τους μέσω facebook, αποφάσισαν να συναντηθούν και από κοντά, να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες και να σχεδιάσουν διάφορες γαστρονομικές δράσεις.

«Η Λέσχη αυτή δημιουργήθηκε με στόχο, όσοι έχουμε το ίδιο πάθος με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, να βρούμε ο ένας τον άλλον. Δεν είμαστε επαγγελματίες μάγειροι, χωρίς αυτό να αποκλείει την προσέλευση κάποιου» μας είπε ο Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, μέλος της Λέσχης.

«Ουσιαστικά θα αναζητήσουμε τρόπους για να μάθουμε περισσότερα πράγματα, είτε με σεμινάρια που οργανώνουμε είτε προσκαλώντας κάποιους, επώνυμους και μη, γνώστες της μαγειρικής. Θέλουμε, επίσης, να προωθήσουμε την τοπική γαστρονομία, όχι μόνο διαδικτυακά, αλλά και εμπράκτως, με δρώμενα που θα κάνουμε στο μέλλον.

Το σημερινό συμπόσιο είναι η πρώτη επίσημη συνάντηση, πέρα από τα σεμινάρια που έχουμε κάνει και τους “γαστροβαλεντίνους” (τα valentine΄s cupcakes, που είχαν προσφερθεί στους θεατές της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας τη βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου, με την προβολή της ταινίας “Ραντεβού στο Παρίσι”)».

Μ.Ν.