Μεγάλος ο αριθμός των επισκεπτών για το τριήμερο


3.500 άτομα μετέφερε μόνο την Πέμπτη το Υπεραστικό ΚΤΕΛ
Κορυφώθηκε χθες η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου, οι οποίοι με κάθε μέσο εγκατέλειψαν τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη σε όλα τα μέσα μεταφοράς, όπως και στις εθνικές οδούς, χωρίς ωστόσο να παρατηρηθούν προβλήματα. Μάλιστα, μέχρι τις 12 το μεσημέρι περίπου 18.000 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας, 16% περισσότερα από το 2013.
Τα δε δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων παρουσιάζουν, επίσης, μεγάλη πληρότητα, ενώ τα κατά τόπους ΚΤΕΛ θα τα ενισχύσουν και με έκτακτα για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Για τη μετακίνηση των οδηγών στο εθνικό οδικό δίκτυο η Τροχαία βρίσκεται, επίσης, σε επιφυλακή με έκτακτα μέτρα.
Στο μεταξύ, κοσμοσυρροή και στην Καλαμάτα και την περιοχή της καταγράφεται φέτος για την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, καθώς τα ξενοδοχεία παρουσιάζουν υψηλή πληρότητα. Η δε κίνηση των οχημάτων στους δρόμους γίνεται με δυσκολία. Την παρουσία πολλών χιλιάδων ανθρώπων από άλλες περιοχές μαρτυρεί και η αυξημένη κίνηση στην αγορά της Καλαμάτας, αλλά και τα στοιχεία τόσο από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ όσο και από τα διόδια του Μορέα.
Όπως δήλωσε στο «Θάρρος» ο προϊστάμενος του Γραφείου Κίνησης στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ, Γιώργος Πετρουλάκης, «η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ημέρα είναι η κορύφωση της καθόδου των επισκεπτών στην περιοχή μας. Από την πλευρά μας, για την εξυπηρέτηση των πελατών έχουμε δρομολογήσει είκοσι (20) έκτακτα δρομολόγια. Υπολογίζουμε ότι μόνο σήμερα θα μεταφέρουμε με τα λεωφορεία μας από Αθήνα περίπου 3.500 άτομα, αριθμός υψηλότερος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Από την άλλη πλευρά, όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδιαίτερα από την 1η Ιουλίου, η κίνηση προς την Καλαμάτα, μέσω του ΚΤΕΛ, είναι ιδιαίτερα αυξημένη τα Σαββατοκύριακα».
Από το γραφείο κίνησης του «Μορέα» μάς είπαν ότι λόγω του τριημέρου η διέλευση των αυτοκινήτων αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, χωρίς να είναι σε θέση να μας δώσουν ακριβή στοιχεία, αφού βρισκόταν σε εξέλιξη από τους σταθμούς διοδίων προς Καλαμάτα.
Σε δηλώσεις του χθες, ο δήμαρχος Παν. Νίκας καλωσόρισε τους επισκέπτες στο Δήμο Καλαμάτας και τους ευχήθηκε καλή διαμονή. Αναφέρθηκε ακόμη στον αγώνα του Δήμου, με το μισό προσωπικό σε σχέση με το παρελθόν, για την καθαριότητα και το πράσινο, ώστε η πόλη και οι κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας να έχουν εικόνα ευπρεπή. Τόνισε, δε, ότι παρά τη θερινή περίοδο, οι υπάλληλοι του Δήμου βρίσκονται στις θέσεις τους.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας