Κλειστό αυτοκινητόδρομο θέλει ο Δήμος Καλαμάτας , το Καλαμάτα – Ριζόμυλος


Τα τελικά σχέδια του δρόμου Καλαμάτας – Ριζομύλου

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Ετοιμάσθηκαν τα τελικά σχέδια του δρόμου Καλαμάτας – Ριζομύλου. Εντός, δε, των προσεχών εβδομάδων αναμένονται εξελίξεις για την κατασκευή αυτού του σημαντικού για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της Καλαμάτας οδικού άξονα. Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας εμμένει στην άποψη ότι ο δρόμος αυτός πρέπει να κατασκευασθεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος.
Όπως είχε δηλώσει κατ’ επανάληψη το προηγούμενο διάστημα ο δήμαρχος Παν. Νίκας, «για τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας η υλοποίηση του δρόμου Ριζόμυλος – Καλαμάτα αποτελεί έργο πρώτης και απόλυτης προτεραιότητας, είναι έργο που έχει μελετητική ωριμότητα και μπορεί να γίνει».
Μάλιστα, ο κ. Νίκας είχε εκφράσει την άποψη ότι θα είναι «απαράδεκτο να παρέλθει το ΕΣΠΑ χωρίς να έχει κατασκευαστεί στη Μεσσηνία ούτε ένα έργο στο οδικό δίκτυο του νομού μας. Δεν είναι δυνατόν αυτό το έργο να μην κατασκευαστεί στα χρονικά περιθώρια του εν λόγω χρηματοδοτικού πλαισίου».
Ο δήμαρχος είχε σχολιάσει ότι από την υλοποίηση του οδικού άξονα Ριζόμυλος – Καλαμάτα «ενδεχομένως να θίγονται συμφέροντα και ιδιοκτησίες», όμως «αυτό που προέχει πρέπει να είναι το δημόσιο συμφέρον».
Πάντως, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Δημαρχείο Καλαμάτας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος είχε προσθέσει μία ακόμη παράμετρο, τονίζοντας ότι ο οδικός άξονας Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη κινδυνεύει να σταματήσει στο Ριζόμυλο και θα χρειαστούν πιέσεις και μεγάλες προσπάθειες, για να γίνει όλο το έργο με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.