Θερμά συνεχάρη ο δήμαρχος Παν. Νίκας χθες για τη διάκρισή της στη ρομποτική την ομάδα του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας, που ήλθε δεύτερη σε πανελλαδικό επίπεδο.
Η ομάδα αποτελείται από 20 μαθητές του σχολείου και υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Πληροφορικής, π. Σωτηρίου Μαστέα, ετοίμασε ένα όχημα ρομπότ, που διαθέτει 3 ηλεκτρικούς κινητήρες.
Σκοπός της ήταν να μετάσχει σε διαγωνισμό, την άσκηση για τον οποίο έδωσε η Ρωσία, χώρα όπου θα διεξαχθεί η τελική διαγωνιστική διαδικασία. Το θέμα είναι η κατασκευή ρομπότ για να μαζεύει τα διαστημικά σκουπίδια, αδειάζοντάς τα σε διαστημόπλοιο – απορριμματοφόρο και να αφήνει ανέπαφους τους χρήσιμους δορυφόρους.
Όλα αυτά συνέβησαν, φυσικά, υπό κλίμακα με υλικά διαθέσιμα στην αγορά και η ομάδα του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην πανελλαδική διαγωνιστική διαδικασία που έγινε στο Κλειστό Γήπεδο Περιστερίου, στις 28 Ιουνίου. Εκεί, το σχολείο εκπροσώπησαν ο Άγγελος Παλιάκος της Γ΄ Γυμνασίου, ο Κωνσταντίνος Μακρής της ίδιας τάξης και ο Αναστάσης Καπετανάκης της Α΄ Γυμνασίου. Το όχημα ήταν αποσυναρμολογημένο και οι μαθητές έπρεπε να το συναρμολογήσουν επιτόπου, προκειμένου να αποδείξουν ότι έχουν εργασθεί στο αντικείμενο.
Ο πανελλήνιος διαγωνισμός ρομποτικής διεξήχθη για 6η φορά, ήταν η πρώτη φορά που μετέσχε σ’ αυτόν σχολείο της Μεσσηνίας και το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας διακρίθηκε με την πρώτη!
Ο δήμαρχος συνεχάρη τους μαθητές και την ομάδα στο σύνολό της, καθώς και τον καθηγητή τους παπα-Σωτήρη, που, εκτός από καθηγητής Πληροφορικής, είναι και ιερέας, αλλά και τους γονείς τους. Οι εκπρόσωποι της ομάδας με τον καθηγητή τους θα πρέπει να μεταβούν στο Σότσι της Ρωσίας, για την παγκόσμια διαγωνιστική διαδικασία μεταξύ 42 χωρών. Εκεί, θα παρουσιάσουν το ρομπότ τους, που θα διαγωνισθεί, αλλά θα πρέπει να απαντήσουν και σε μιαν άγνωστη άσκηση.
Ο κ. Νίκας, αφού διατυπώθηκε σχετικό αίτημα, απάντησε πως ο Δήμος Καλαμάτας θα συμβάλει στην κάλυψη μέρους των εξόδων, ώστε η ομάδα του 6ου Γυμνασίου να μετάσχει στο διεθνή διαγωνισμό του Σότσι.