Ξεκίνησε το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» στην Καλαμάτα


Με νότες και θέαμα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ή υποστηρίζει ο Δήμος Καλαμάτας για το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014».
Ήδη την περασμένη Πέμπτη, στην κεντρική προκυμαία του λιμένα της πόλης, το κοινό απόλαυσε μελωδίες από την Κούβα, με την ορχήστρα Tahimy & Hijos De Cuba (Tahimy/φωνή-κρουστά, Κώστας Μερκούρης/κιθάρα, Κώστας Μπαλής/πλήκτρα, Τάσος Ρούσσης/μπάσο, Σαράντος Γεωργακόπουλος/τύμπανα).
Στο Ιστορικό Κέντρο και συγκεκριμένα στην Πλατεία Όθωνος, ολοκληρώθηκε χθες το 10ο Φεστιβάλ ΜΗΔΕΝ, με το κοινό να παρακολουθεί έργα βιντεοτέχνης από κάθε γωνιά του πλανήτη. Στην επετειακή αυτή διοργάνωση το κοινό του φεστιβάλ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει περισσότερα από 250 έργα videoart.
Την ετήσια καλοκαιρινή συναυλία του, με τίτλο «…του μισοφέγγαρου τραγούδια», πραγματοποίησε χθες το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας στο αμφιθέατρο του Κάστρου. Κάτω από το μισό φεγγάρι του Ιουλίου, τα Σύνολα (φωνητικά – χορωδιακά και οργανικά) του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας παρουσίασαν μια καλοκαιρινή εκδήλωση διάρκειας 80 λεπτών χωρίς διάλειμμα. Χθες το βράδυ, επίσης, έγινε πανηγύρι στην Τοπική Κοινότητα Αγρίλου.
Σήμερα το βράδυ στις 9.00, στο αμφιθέατρο του Κάστρου, η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική εκδήλωση με τίτλο «Μουσικός Περίπλους», για την υποστήριξη του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και η Παιδική Χορωδία του Πρότυπου Ωδείου Καλαμάτας.